Oldenburger veulenseizoen begint in Lodbergen

Oldenburger veulenseizoen begint in Lodbergen

0 183
Hengstveulen van For Romance. Foto: Tanja Becker

Met de veulen-keuring op maandag 24 april begint bij het Duitse Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen (DLZ) het Oldenburger veulen-seizoen officieel. Meer dan vijftig veulens worden door de keuringscommissie beoordeeld op type, fundament en beweging.

De beste veulens krijgen uiteraard een premie, maar maken ook kans op een, volgens het Leistungszentrum, felbegeerde uitnodiging voor de elite-veiling in juni en augustus in Vechta.

‘Deze eerste beoordeling staat voor ons in het teken van de nafok van de hengst Frascino, die hier zijn eerste veulen presenteert,’ vertelt Urs Schweizer, directeur van het DLZ. ‘Enkele veulens hebben we bij de fokkers al gezien en daar zijn we heel enthousiast over. Ze hebben edele hoofden, lange benen en elastische basisgangen.’

Tot eind juni zijn er verschillende momenten waarop de veulens worden bekeken. ‘Talentscouts uit binnen- en buitenland zullen deze periode benutten om talentvolle veulens uit te zoeken.’

Schweizer en DLZ-adviseur Hanke Ostermann kijken uit naar toekomstige hengstkandidaten voor de DLZ-fokkerij. Het DLZ heeft voor het fokseizoen 2017 met Finest Selection, Best For Me OLD en Quel Plaisir drie veelbelovende jonge hengsten die uit eigen fokkerij stammen.

De keuringen zijn live te volgen via www.ClipMyHorse.de

Bron: www.dressurleistungszentrum.de

Foto: Tanja Becker

Reacties