Oldenburger hengst Stedinger blijft in Australië

Oldenburger hengst Stedinger blijft in Australië

0 558
stedinger hengst, Bernadette Brune
Bernadette Brune, hier met Spirit of the Age OLD

De hengst Stedinger (v Sandro Hit) blijft in Australië. De Oldenburger kampioenshengst is aangekocht door Revelwood Stud om een langer verblijf in Australië te garanderen.

Volgens de fokkerij in New South Wales was Stedinger in Europa gewild vanwege het succes van zijn nakomelingen ‘down under’. De Sandro Hit-zoon staat op nummer drie op de ranglijst van dressuur-topverervers.

Optie tot koop

In 2013 vertrok de hengst naar het dekstation van David en Amanda Shoobridge die hem in eerste instantie voor een jaar leasden, met de optie om hem daarna te kopen. Stedinger werd gefokt door springruiter Gerd Sosath, die hem tot nu ook in eigendom had.

In 2002 werd de hengst kampioen van de driejarige, pas gekeurde hengsten. In de 70-dagen test in Neustadt/Dosse scoorde hij 131 punten.

Goede nakomelingen

De nu achttienjarige hengst is door verschillende ruiters getraind en uitgebracht, maar zijn kwaliteiten lijken meer in het fokken van goede nakomelingen te liggen dan in de sport. Veulenkampioen 2004 en keuringskampioen 2006 Status Quo stamt van Stedinger en ook de in Westfalen goedgekeurde Schumacher, die in 2010 brons won onder Claudia Ruscher op het WK Jonge Paarden.

De Deense schimmel Torveslettens Stamina deed mee in Verden in 2010 en 2011 onder Andreas Helgstrand. De Luxemburgse hengst Statesman won brons op het Bundeschampionat in 2008 en werd voor 400.000 euro verkocht op de eliteveiling.

Ook de goedgekeurde Grand Prix-hengst Spirit of the Age Old van de Duitse amazone Bernadette Brune is een zoon van Stedinger.

Elegante veulens

Volgens Revelwood vererft Stedinger hoogbenige en elegante veulens en dressuurpaarden. ‘Hij is een waardevolle aanvulling voor de Australische fokkerij. We zijn er trots op dat we hem bij de Australische fokkers aan kunnen blijven bieden.’

Bij Revelwood staat ook de KWPN-hengst OO Seven (v Rubinstein) ter dekking.

Bron: Facebook / Hoefslag

Foto:

🇩🇪Champion Oldenburg stallion Stedinger to stay in Australia 🇦🇺!! After strong demand to return to Europe for breeding…

Geplaatst door Revelwood op zondag 18 februari 2018

Reacties