NWR-hengst Coelenhage’s Handsome King verrichtings kampioen

NWR-hengst Coelenhage’s Handsome King verrichtings kampioen

0 505
Coelenhage's Handsome King was vorig jaar de beste hengst tijdens het verrichtingsonderzoek van het NWPCS.

Op 29 en 20 november vond in Ermelo het examen van het NWPCS verrichtingsonderzoek plaats. Zeven hengsten verschenen voor de jury en alle zeven slaagden voor het examen.

De voshengst Coelenhage’s Handsome King (v. King William) werd verkozen tot verrichtings kampioen met in totaal 60 punten.

Drie keer negen

De hengst, gefokt en in eigendom van Ronald Vrolijken, kreeg drie keer een negen; voor zijn galop, karakter en stalgedrag. Verder kreeg hij een 8,5 voor zijn stap en aanleg als dressuurpony. De draf en de aanleg als springpony werden met een acht beloond. “We gaan hem nu verder door trainen voor de hengstenkeuring in februari. Het is een enorm getalenteerde pony met veel toekomst mogelijkheden. Het mooiste is als hij straks ook de sport in gaat”, reageert Julia Vrolijken enthousiast.

Hengst beste draf

Op de hengstenkeuring van het NWPCS worden de driejarige aangewezen NWR hengsten niet geplaatst. De jury kiest een aantal hengsten uit die terug in de ring mogen komen en nog een ronde mogen draven. Het publiek kiest, door middel van gejuich, ‘de hengst met de beste draf’. Afgelopen hengstenkeuring was deze eer voor Spoorzicht’s Jupiler (v. Speyksbosch Dickens) van de gebroeders Sloof. In het VO werd de hengst in totaal 55 punten toebedeeld. Ook hij kreeg een acht voor zijn draf. Hogere cijfers voor de draf werden er bij andere hengsten ook niet gegeven.  Jupiler kreeg nog een acht voor zijn aanleg als dressuurpony. Daarnaast kreeg hij een 8,5 voor zijn karakter en een negen voor stalgedrag.

Galop

Nog twee hengsten scoorden 55 punten; Aglaya’s Casillero (v.  Jonker’s Jayden) en Orchard Copywright (v. King William). Voor beide hengsten gold dat hun beste gang de galop was, welke met een acht beoordeeld werd.

Goede stap

Twee hengsten kregen een eindscore van 57 punten. Het betrof Nieuwmoed’s Mr. Darcy (v. Orchard Boginov), die net als Handsome King een 8,5 voor zijn stap kreeg. Ook Anjerhofs Shadok kreeg 57 punten. Zijn beste gang, de galop, kreeg een 8,5.

Dempsy Chicago (v. Nia Domo’s Bolero) sloot de rij met 49 punten.

Bekijk hier de totale cijferlijsten.

Bron: De Hoefslag/ NWPCS

Reacties