NWPCS wijzigt keuringssysteem tijdens coronacrisis

NWPCS wijzigt keuringssysteem tijdens coronacrisis

0 160
Foto: Remco Veurink

Het NWPCS wijzigt dit jaar haar keuringssysteem in verband met de coronapandemie. De normale keuringen komen te vervallen, in plaats daarvoor kunnen pony’s individueel worden beoordeeld.

Geen doorgang

In deze coronatijd moeten stamboeken een door de overheid verplicht gewijzigd keuringssysteem invoeren. Dit betekent voor het NWPCS dat de 6 regionale keuringen, allen geen doorgang kunnen vinden. Daarmee komen ook de met kampioenskeuringen, gebruiksrubrieken en doorverwijzing naar de Centrale Merriekeuring te vervallen. Er komt echter wel een beperkte gelegenheid pony’s individueel te laten inspecteren voor stamboekdoeleinden, onder handhaving van de ons bekende strikte regelgeving volgens het RIVM.

Inspecties

Om deze inspecties te organiseren is een werkgroep inspecties NWPCS ingericht bestaande uit Rhodé van Praat, Louis Roeters, Jan van Drie, Richard Dekkers, Gert Wensvoort en Bart Reinders (voorzitter). Het NWPCS gaat bij alle leden informeren naar de belangstelling voor dergelijke inspecties. Voorlopig lijkt het dat deze inspecties plaatsvinden op 1, 8 en 15 augustus. De inspecties gaan echter enkel door bij voldoende gebleken belangstelling en na bespreking met de veiligheidsregio’s.

Bron: NWPCS

Reacties