NRPS-hengst Aaron verkocht naar Japan met oog op OS

NRPS-hengst Aaron verkocht naar Japan met oog op OS

Jeroen Devroe en Aaron

De NRPS-rijpaardhengst Aaron (v. Florencio) is met het oog op de Olympische Spelen verkocht naar Japan. 42-jarige amazone Akiko Yonemoto-Yoshida krijgt het internationale Grand Prix-paard onder haar hoede.

Jonge jaren

De hengst werd in 2005 geboren bij fokker Wim Oplaat. Op jonge leeftijd ging hij naar de Belg Louis Livens. Vervolgens was Jana Freund de eerste die Aaron uitbracht in de Pavo Cup, op het WK Jonge Dressuurpaarden en in de sport. In 2010 reed de combinatie de finale op het WK in Verden (8e plaats). Als zesjarige bereikte Aaron de negende plek in de WK-finale.

Vervolgens heeft Loranne Livens, kleindochter van de eigenaar, de hengst korte tijd internationaal bij de Junioren uitgebracht (2012). Aaron verhuisde naar de stallen van Jeroen Devroe en bereikte met hem het hoogste niveau. In 2014 en 2015 startte Devroe Aaron met succes internationaal LT en won acht keer een CDI proef met hem.

Naar Duitsland

In 2017 wilde Livens zijn hengst verkopen. Hij bracht hem naar de Duitser Heiner Schiergen. Schiergen bracht Aaron datzelfde jaar een paar keer uit op driester CDI’s. In 2018 bleef de combinatie thuis en dit jaar startten zij twee keer. Op twee Showdagen van het NRPS heeft Schiergen Aaron onder het zadel voorgesteld, in 2014 presenteerde de hengst zich bij het NRPS met Jeroen Devroe.

Renpaardenfokker

De nieuwe eigenaresse Yonemoto is een dochter van Katsumi Yoshida, een legendarische fokker en eigenaar van renpaarden. De familie is erfgenaam van de Shadai Corporation die meerdere succesvolle paarden bezig. Yonemto zelf is directeur en Marketing manager van Northern Horse Park. Dit park bevat onder meer een museum huisvest met de geschiedenis van de paardenrennen in het Japanse Hokkaido.

De amazone is verbonden aan de stal van Schiergen. Zij rijdt al twintig jaar zo nu en dan wedstrijden in Europa. Met haar nieuwe aanwinst gaat ze haar best doen zich voor het Japanse team te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Bron: NRPS

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties