NRPS verrichtingsonderzoek start op 10 september

NRPS verrichtingsonderzoek start op 10 september

0 89
dressuur algemeen

De eerste beoordelingsdag van het Verrichtingsonderzoek van het NRPS vindt plaats op donderdag 10 september. De locatie is ditmaal De Nieuwe Heuvel te Lunteren, en hier zullen alle beoordelingen en het examen op 7 en 8 januari 2021 plaatsvinden.

Kampioen

Op de startlijst staan 24 hengsten. Onder de dertien dressuur gefokte de kampioen van 2020 Licor (v. Vivaldi), die voorgesteld wordt door Dirk Jan van de Water. Ook de Vivaldi-zoon VH-Lamborghini-Pomona, die vorig jaar het onderzoek niet af kon maken, zal zich alle beoordelingsdagen presenteren. Hij wordt gereden door Linda Leeflang. Eén dressuurhengst is in februari op de hengstenkeuring ster geworden en loopt mee in het kader van het vrijwillig onderzoek.

Springhengsten

Er zijn vijf springhengsten aangemeld, daaronder de kampioen van de HK 2019 Chatham (v. Connect) onder het zadel van Robert Puck, en de kampioen 2020 El Morado (v. Eldorado van de Zeshoek) gereden door Marwin van den Nieuwenhuijzen.

New Edition

Bij de zes ponyhengsten de kampioen van 2019 Davinci du Bois (v. Diamond Touch). Daarnaast de interessante springpony’s Koetsiershoeve Messenger (v. Merlijn van de Bisschop) gereden door Britt Ribbels en Forsyth Junior Z (v. Forsyth) met Colet van Vliet. Ponyhengsten die als 3-jarige hun goedkeuring krijgen, hoeven pas als 4,5-jarige aan het verrichtingsonderzoek te beginnen. De ponykampioen 2020 New Edition is er ditmaal dus nog niet bij.

Bron: NRPS

Foto: Archief

Reacties