NRPS-ponyhengst Zapp VR naar Stal Orchid’s

NRPS-ponyhengst Zapp VR naar Stal Orchid’s

Kosmo van Orchid's
Kosmo van Orchid's, een van de succespony's van Stal Orchid's.

De NRPS-goedgekeurde ponyhengst Zapp VR gaat de fokkerij van Stal Orchid’s verrijken. Carla en Paul van der Laar moesten na het overlijden van Kanshebber versneld op zoek naar een nieuwe hengst.

De 24-jarige Kanshebber overleed in de zomer. Hij moest worden ingeslapen nadat hij last kreeg van epileptische aanvallen.

Waardevolle genen

Orchid’s kon hoe dan ook een hengst gebruiken om de dochters van Kanshebber te dekken. ‘De nieuwe aanwinst Zapp BR is een veelbelovende kandidaat voor deze rol,’ meldt het NRPS. ‘Hij kan op zijn beurt waardevolle genen toevoegen aan de toch al zo succesvolle fokkerij van Orchid’s.’

Zapp stamt van springponyvererver Zodiak. Hij werd gefokt door Loes Vermeulen uit Drachten en in 2011 als vierjarige op de keuring voorgesteld en goedgekeurd.

Weinig gedekt

Daarna is hij meteen, en met veel succes, de sport in gegaan. Hij heeft daardoor nog weinig gedekt, maar zijn eerste veulens destijds waren veelbelovend.

In Nederland heeft Mieke Naberink hem in Z1-dressuur en Z-springen uitgebracht en met Thierry van Reine heeft hij succesvol internationaal eventing gelopen; de combinatie won zilver op het NK. In Duitsland werd Zapp daarna winnaar van het Warendorf Bundeschampionat der Vielseitigkeit 2017.

Paardenmelkerij

De grote D-pony is inmiddels verhuisd naar het Noord-Brabantse dorp Zeeland. Bij de paardenmelkerij van Orchid’s zal hij in de eerste plaats worden ingezet voor de fokkerij.  In Zeeland kunnen ook andere fokkers met hun merries terecht.

Bron: NRPS

Foto: Digishots

Zapp VR naar Orchid'sZEELAND – De NRPS-goedgekeurde ponyhengst Zapp VR gaat de fokkerij van Orchid's verrijken. Carla…

Geplaatst door NRPS op Vrijdag 9 november 2018

Reacties