NRPS herkeuring levert twee hengsten op

NRPS herkeuring levert twee hengsten op

nrps
Foto: NRPS

In het Gelderse Oene werd gisteren de her- nakeuring van het NRPS. Bij Stal Alexandra van de Peijl worden zeven hengsten gepresenteerd. Op de nakeuring is een ponyhengst en een appaloosa dressuurhengst aangewezen. De hengsten zijn aangewezen voor de hengstenshow op 8 maart. De hengsten dienen aan alle veterinaire eisen en een voldoende moederapport te voldoen komende week.

New Edition M

Ponyhengst New Edition M (v. No Limit) liet zowel in beweging als bij het vrijspringen kwaliteit zien. Hij is geaccepteerd voor de fokrichting Nederlandse Sportpony (NSP). De fokkers zijn S. Müller uit Badbergen (Duitsland) en eigenaar D.M. Hasselbach uit Gendt.

Kaleido’s Brillant

De appaloosa dressuurhengst Kaleido’s Brillant (v. Kaleido’s Don Pedro) is geboren in 2017. Hij is een volle broer van de oud-Nationaal kampioen NRPS-merrie Isala’s Solène. Deze hengst is van twee kanten met NRPS-bloed gefokt, maar brengt ook een aparte kleur in. Daarbij toonde hij zeer veel ruimte, afdruk en souplesse in de bewegingen. Hij komt dan ook in aanmerking voor certificering. Fokker is M. Govers uit Lutjewinkel en de eigenaar is S. Roggen uit Rhee.

Gaspare Grania

De dressuurhengst Gaspare Grania (v. Gamble H) van Marije Heuvel uit Losdorp is in de tweede bezichtiging ster verklaard.

Bron: Facebook NRPS

Foto: Archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties