Nürnberg Burg-Pokal inloopproef gewonnen door Total Hope

Nürnberg Burg-Pokal inloopproef gewonnen door Total Hope

Pernilla Andre Hokfelt - Total Hope FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

De zwarte Oldenburger hengst Total Hope wist zich onder Isabel Freese al te kwalificeren voor de finale van de Nürnberg Burg-Pokal, maar bewijst zich opnieuw door de inloopproef van de laatste kwalificatie op zijn naam te schrijven met 77,171%.

Ouders

De zoon van Totilas uit Weihegold OLD is op het eerste gezicht niet heel spectaculair. Tot hij begint te bewegen. In alle drie de gangen is de hengst sterk. Zijn uiterlijk en bereidheid om te verzamelen doen sterk denken aan vader Totilas. Zijn wil om  te werken heeft hij naar alle waarschijnlijkheid van beide ouders meegekregen.

De hengst plaatst zich afgelopen zomer in kleine finale bij de 6-jarigen op het WK Jonge dressuurpaarden voor de finale op zondag. Total Hope eindigde als eerste onder de Zweedse amazone Pernilla Andrè Hokfelt met een gemiddelde van 8.34.

Galoptour

Vooral de galoptour van de proef deed de score van de combinatie stijgen. De wissels waren volgens St. Georg een echte ‘eyecatcher’. Al met al gaf de jury de hengst van Schockemöhle een score van 77,171%. Hiermee sloeg hij een gat tussen hem en de volgende paarden. Total Hope behoort tot de favorieten voor de Nürnberg Burg-Pokal Finale, waar hij twee keer het beste kwalificatieresultaat behaalde.

Zie ook: Totilas-nakomelingen gaan volgens NRC hun vader achterna

Bron: St. Georg

Foto: © DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties