53.000 voor Notredame van ’t Roosakker in Starsale Auctions

53.000 voor Notredame van ’t Roosakker in Starsale Auctions

starsale auctions
Notredame van 't Roosakker (Diamant de Semilly x Kannan)

Voor fokker J. Heins uit De Schiphorst was de Starsale Auctions veulenveiling in Drachten gisteravond een succes. Zijn merrieveulen Notredame van ’t Roosakker werd met 53.000 veilingtopper, Notredame’s volle broer Nottingham van ’t Roosakker vertrok voor 35.000 naar zijn nieuwe eigenaar. De gemiddelde prijs lag met ruim 8000 euro iets lager dan vorig jaar.

Top moederlijn

De vader van beide veulens is topvererver Diamant de Semilly, en ook de moederlijn liegt er niet om. Merrie Babbe van ’t Roosakker (v. Kannan) liep zelf op 1.60-niveau. Zij bracht al drie 1.60-paarden, één 1.55-merrie en een ruin op 1.50-niveau. Een daarvan is de talentvolle BWP goedgekeurde hengst Erco van ’t Roosakker (v. Darco). Babbe is een directe nakomeling van Usha van ’t Roosakker (v. Chin Chin), die als moeder en grootmoeder van twaalf 1.60-paarden en de bij Zangersheide goedgekeurde hengst George Z (v. Kannan) weinig introductie meer nodig heeft. Top sportgenen zijn verenigd in deze twee veulens, daarmee doet Starsale Auctions een grote belofte voor de toekomst.

Just Wimphof

Het duurste dressuurveulen was de hengst Nique, gefokt door J. van der Schaaf uit de voorlopig keur merrie Irenique (v. Apache). Nique is een zoon van verlichtingstopper Just Wimphof, die veel indruk maakt met zijn eerste jaargang veulens. De moederlijn van dit veulen bracht onder andere de Lichte Tour paarden Nithard (v. Investment) en Bueno (v. Florencio).

Klik hier voor de volledige veulencollectie en prijzen.

Bron: Hoefslag

Reacties