Norgermarkt Concours toch nog geannuleerd

Norgermarkt Concours toch nog geannuleerd

0 138
tuigpaard
Foto: Remco Veurink

Via een persbericht maakt het bestuur van het Norgermarkt Concours bekend dit jaar toch geen concours te organiseren op 13 september.

Verantwoordelijkheid

De organisatie van het concours was in goed overleg met de gemeende Noordenveld om in september toch een concours te organiseren. Het terugkerende probleem de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers. “Die verantwoordelijkheid ligt namelijk bij het bestuur.”

Aanvullende maatregelen

“Door de Coronamaatregelen moet iedere bezoeker blijven zitten. Daarbij mogen ze niet over de dranghekken hangen. Ook moeten er aanvullende maatregelen worden genomen om bezoekers te mogen ontvangen. Ten slotte is toezicht op ze anderhalve meter afstand een harde eis”, leest het bericht.

Stopzetten

“Ook de deelname voor de diverse rubrieken is nog erg onzeker. Nu de Coronamaatregelen misschien weer aangescherpt worden zet het bestuur de vorderingen stop. We willen een kwaliteitsvol en sfeervol parcours opzetten met daarbij sport van een hoog niveau. In verband met de maatregelen daat dat dit jaar niet lukken.”

In de loop van het jaar pakt het bestuur van het Norgermarkt Concours de organisatie voor 2021 weer op. Dit zodat ze op 27 Juli 2021 wederom “een kwaliteitsvol concours hippique kunnen organiseren voor Tuigpaarden, Friezen en Hackneys”.

Bron: Persbericht Stichting Norgermarkt Concours

Foto: Remco Veurink

Reacties