Nora van Houtum: “Er wordt naar hem gevraagd, maar ik doe hem...

Nora van Houtum: “Er wordt naar hem gevraagd, maar ik doe hem echt niet weg!”

0 2841
Nora van Houten-Vos, winnares bij de vierjarigen
Nora van Houten-Vos, winnares bij de vierjarigen

Vanmiddag stond er weer een Subli Cup wedstrijd op het programma van vele ruiters, amazones en hun jonge dressuurpaarden. Bij de vierjarigen ging Nora van Houtem – Vos er met de winst vandoor. Samen met Kenndale (v. Everdale) was zij met een score van ruim 84% te sterk voor de 22 combinaties. “Er hebben al veel mensen aangegeven dat ze interesse in hem hebben, maar ik doe hem echt niet weg!”

Goede organisatie

Van Houtum heeft ondanks de stormachtige ochtend alleen maar positieve woorden over haar wedstrijddag. “Ik was heel tevreden. Ik heb heerlijk gereden, hij was heel scherp en eigenlijk lukte alles. Toen ik begon met het losrijden begon het enorm hard te regenen. Dankzij de goede organisatie mochten we dit voortzetten in de binnenbak, ideaal. Net toen ik aan mijn proef moest beginnen was het droog, dus niks aan de hand.”

Talent

De zwarte hengst is met zijn vier jaar nog erg jong. Je zou dus ook verwachten dat het allemaal nog een beetje spannend is, maar niets is minder waar. “Hij gedraagt zich voorbeeldig. Kenndale loopt op zo’n wedstrijd rond alsof hij nooit anders gedaan heeft dus hij kijkt niet op of om. Juist in de ring geeft hij mij steeds net dat beetje meer. Ik rijd hem vanaf zijn drieënhalf. De eerste keer dat ik hem meenam werd hij meteen derde, de keer erop heeft hij de hele dag aan kop gestaan en bij de talentencompetitie werd hij kampioen!” Vertelt de amazone enthousiast.

Verkoop

“Gelukkig is hij van ons zelf, want ik zou hem absoluut niet willen verkopen. Alles is goed aan hem. Hij heeft een geweldige stap, mooie draf en sterke galop. Een heel compleet en fijn paard dus. Er zijn al een aantal mensen die naar hem gevraagd hebben, maar hij gaat echt niet weg!”

Ervaring

Van Houtum heeft veel ervaring met het jonge paarden rijden. “Voortaan laat ik het inrijden aan iemand anders over. Met drie kindjes wil ik geen risico’s lopen. Dus dan gaat er eerst een paar keer iemand anders op, maar dan neem ik de teugels over en doe ik het verder zelf. Dan rijd ik ze tot het Z2 en dan verkoop ik ze. Maar dat hele proces, zo’n paard zien groeien, is fantastisch en echt mijn passie!”

Tekst: Elaine Duurham

Foto: Timo Martis

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Reacties