Nog een veulenveilingtopper naar Dubai

Nog een veulenveilingtopper naar Dubai

0 1119
Our Totilas M (v. Sandro Hit) foto EDS-veiling

Nadat afgelopen weekend de veilingtopper, Only Diamond (v. Daily Diamond), op de SELL veulenveiling Brabant voor €16.000 naar Dubai vertrok, reist ook het duurste veulen van de eerste EDS Prinsenstad veulenveiling in Delft naar Dubai.

De eerste editie van de veiling in Delft, afgelopen zondag, was een succes. De gemiddelde prijs voor de 83 veulens bedroeg ruim €7.400. Voor een topbedrag van €42.000 vond Our Totilas M (v. Totilas) zijn nieuwe eigenaar in Dubai.

Dundee M

Our Totilas M is gefokt door de familie Van Mook uit de elite, preferent, prestatie merrie Umathika M (v. Sandro Hit). Zij is tevens de moeder van de BWP-hengst Dundee M (v. Lord Leatherdale), die het bij het KWPN tot de tweede bezichtiging bracht, en van de Grand Prix-paarden Adagio (v. UB40), Black Shadow (v. Voice) en Cavendish (v. Lord Leatherdale).

Meer topprijzen

Nog twee veulens werden voor topprijzen verkocht. Otharin S (v. Sir Donnerhall), gefokt door Frans van Santvoort, werd afgeslagen op €27.000 en was daarmee het duurste merrieveulen.
Voor Othello A (v. Daily Diamond) viel de hamer op €25.000.

Springveulens

De springveulens werden in Delft ook goed verkocht. Voor €16.000 vertrok Okidoki (v. Kitt SB) naar zijn nieuwe eigenaar. Wilfred Nijhof fokte de bruine hengst, die uit de stam van onder andere Burggraaf komt.
O Balou B (v. Balou du Rouet), uit de Sina-stam, volgde met een verkoopprijs van €14.000. Maarten Brands fokte hem uit de merrie Cerasinaa, die tevens te boek staat als moeder va de KWPN-hengst High Shutterfly (v. Sir Shutterfly).

Perfecte dag

Joop van Uytert kijkt, namens de EDS-organisatie, tevreden terug. “Je ziet dat kwaliteitsveulens goed verkocht worden en goed geld kunnen opbrengen. Als je veulens hebt die met uitstraling binnenkomen en zich goed laten zien, dan maak je geld. Er was veel publiek en een goede sfeer. De opzet was nieuw en er was vrij entree. Ik denk dat we iets moois hebben neergezet. Het was een perfecte dag.”

Bron: persbericht EDS/ Hoefslag

Reacties