Nog steeds geen overeenstemming over Rubin Cartier

Nog steeds geen overeenstemming over Rubin Cartier

0 2322
Rubin Cartier onder Simone van Wijngaarden

Ze waren er bijna uit. De twee eigenaren van Rubin Cartier, amazone Simone van Wijngaarden en fokker Altius Horses bv kwam op de gang van de rechtbank Eindhoven tot een compromis. Van Wijngaarden zou haar aandeel in Rubin Cartier aan Altius Horses bv verkopen. In de rechtszaal bleken er onderling toch nog een enkele onenigheid om de zaak tot een oplossing te brengen. 

Simone van Wijngaarden zou haar deel van het eigendom van Lichte Tour-paard Rubin Cartier verkopen aan mede-eigenaar en fokker van het paard Altius Horses BV. Beide eigenaren waren in conflict met elkaar geraakt wat in juli resulteerde in een in beslag en bewaringneming van de hengst. Van Wijngaarden zou haar deel aan Altius verkopen onder voorwaarde dat Altius de hengst nooit meer in de sport uit zou brengen.

In de rechtbank van Eindhoven vond vanochtend de comparitie plaats over de verdeling van de SBS-gekeurde Rubin Cartier. Van Wijngaarden is sinds 2012 mede-eigenaar van de hengst en heeft hengst opgeleid tot en met internationaal Lichte Tour-niveau. Van Wijngaarden en Altius Horses bv kwamen mid-2014 in een onderlinge twist terecht wat leidde tot diverse rechtszaken.

Geen sport meer

In juli culmineerde de onenigheid in een in beslag en bewaringneming van Rubin Cartier. In de zitting van vandaag kwamen beide partijen bijna tot een compromis. Van Wijngaarden verkocht haar deel in ruil dat de hengst nooit meer in de sport zou worden uitgebracht en de komende drie jaar niet verkocht zou mogen worden.

Daar kon Altius Horses bv. zich vooralsnog niet in vinden. De rechter besloot beide partijen twee weken de tijd te gunnen om alsnog een regeling te treffen.

Andere interpretatie

Mr Gea Stibbe, die Van Wijngaarden sinds kort in deze kwestie bijstaat zegt: “Ik betreur dat beide partijen er bijna waren, maar in de rechtszaal een andere interpretatie gaven aan hetgeen dat was afgesproken. We laten het nu even bezinken en hopen dat we er in de komende twee weken samen uitkomen.”

Mr Stephan Wensing, die de belangen van Altius Horses bv behartigt reageert: “Nadat partijen overeenstemming hadden bereikt, bleek tijdens het opstellen van het proces verbaal dat Van Wijngaarden steeds meer eisen op tafel ging leggen en dat werd mijn cliënt te gortig. Cliënte ziet het verdere verloop met vertrouwen tegemoet, nu de rechter heel duidelijk heeft aangegeven dat partijen uit elkaar moeten.”

Over twee weken mogen partijen de rechtbank laten weten of alsnog een schikking is bereikt, anders zullen de advocaten nog schriftelijk op elkaars standpunten reageren.

tekst: Albertine Nannings voor Hoefslag

Reacties