Nog een Grand Prix troef voor Werth: “Dit paard wil alles doen”

Nog een Grand Prix troef voor Werth: “Dit paard wil alles doen”

Isabell Werth - Don Johnson FEI European Championships Aachen 2015 © DigiShots

De Duitse dressuur koningin Isabell Werth heeft een nieuwe troef onder het zadel. Namelijk DSP Quantaz, de negen-jarige Quaterback zoon. Gisteren debuteerden zij op het CDI Mannheim met 74,61%. De hengst moest gisteren alleen zijn stalgenoot Don Johnson (v. Don Frederico), eveneens gereden door Werth voor laten gaan. Vandaag behaalde ze met haar nieuwe troef een overwinning met 74,319%. Aan het Duitse dressuurblad Dressursport Deutschland vertelt ze: “Gisteren was goed, maar over vandaag heb ik ook een heel goed gevoel.”

Geen twijfel

Werth heeft de hengst acht maanden onder het zadel. Victoria Max-Threuder is de eigenaresse van het paard. “Vicky ontdekte Quantaz en kocht hem vervolgens.”

Werth heeft alleen maar lovende woorden over haar nieuwe troef. “Hij is zeer getalenteerd, vooral in de Piaffe en Passage. Hij was hier in Mannheim voor het eerst internationaal mee en was erg gefocust met een positieve energie. In de twee-ers was hij misschien een beetje overgemotiveerd, maar dat kwam ook goed. Na de eerste pirouette was hij een moment wat bang, maar concentreerde hij zich onmiddellijk weer en voltooide de negen een-ers zonder een fout. Er is geen twijfel over: dit paard wil alles goed doen.”

Startplaats

Werth is van plan om nog een paar wedstrijden met de hengst te rijden voordat de eigenaresse de teugels overneemt. Het doel van Victoria is om een startplaats te bemachtigen voor de Olympische spelen in Tokyo.

Nederlands succes

Agaath van der Lei was de enige Nederlander in de Grand Prix Special. De eerste zes plekken werden veroverd door de Duitse equipe, maar Van der Lei stuurde de Florencio-zoon VRB group’s Caron naar 70,319% en de daarbij behorende zevende plaats. 

Klik hier voor de totale uitslag.

Bron: Dressursport Deutschland

Foto: DigiShots

Reacties