Nog eens 10 merries gestart aan EPTM-Test

Nog eens 10 merries gestart aan EPTM-Test

0 320
kwpn centrale keuring (eptm-test)

Gisteren hebben tien merries een stal ingenomen op het KWPN-centrum. Hiermee staat de teller op 33 merries die momenteel deelnemen aan de EPTM-test. Vrijdag starten nog een aantal EPTM-merries die aan de verkorte test gaan deelnemen.

EPTM-test met zadelmak maken

Twee weken geleden begonnen de eerste 23 merries aan de EPTM-test met zadelmak maken. Henk Dirksen: “Deze merries pakken het werk goed op en lopen inmiddels al onder het zadel in de Willem-Alexanderhal. De springmerries hebben al een keer over een balkje gelopen.”

De merries die deelnemen aan de ‘reguliere’ EPTM-test zijn gisteren aangeleverd. Zij werden hierbij netjes voorgereden door de eigen ruiters en waren goed testbaar. Onder de deelnemende merries bevinden zich ook enkele driejarigen.

Kepy My Promise SSS

Eén van de deelnemende EPTM-merries, Kepy My Promise SSS, ontving vorig jaar tijdens de stamboekkeuring 80 punten voor de beweging en de galop. Zij is een dochter van de aangewezen KWPN-hengst Nespresso (uit Drop Me A Line keur IBOP-dres van Jazz, fokker E.H. Schoonhoven uit Schoonrewoerd).

Volgende week vrijdag vindt de eerste beoordeling plaats door Nella Bijlsma en Henk Dirksen. Op 1 maart is de tweede beoordeling en op 8 maart vindt de laatste tussenbeoordeling plaats vóór het examen op woensdag 13 maart.

Door deelname aan de EPTM-test kunnen merries in korte tijd van ‘groene’ veulenboeker naar bereden elitemerrie promoveren. Heeft u een merrie die u graag voor de EPTM-test zou willen aanbieden? Dat kan, er zijn nog enkele plaatsen vrij in de reguliere (vijfweekse) en verkorte (tweeweekse) EPTM-test.

Bron: KWPN

Foto: Archief

Reacties