Nog een Jehannes-zoon door na herkeuring

Nog een Jehannes-zoon door na herkeuring

0 222
Jehannes 484

Het KFPS selecteerde al vijftien zonen van Jehannes 484 voor de tweede bezichtiging, nu is daar via de herkeuring een zestiende zoon bijgekomen.

De herkeuring leverde een aanwijzing op voor Aitze fan de Lege Geaen. Aitze komt uit een Ster Sport -en met deze aanwijzing- Preferente merrie van Tsjerk 328.

Robyn O.

De na- en herkeuring van het KFPS heeft in totaal drie aanwijzingen opgeleverd. Uit de nakeuring werd Robyn O. aangewezen. De 5-jarige Alwin 469-zoon uit een Stermerrie van Beart 411deed al twee keer mee aan het Centraal onderzoek, maar wist de jury voldoende te overtuigen om de hengst aan te wijzen voor de tweede bezichtiging.

De 5-jarige sterhengst Robyn behaalde onder Judith Pietersen onlangs bij de IBOP (Instelling Bruikbaarheid Onderzoek Friese Paarden) in Wergea een score van maar liefst 87 punten.

Drents kampioen

De hengst is eigendom van hengstenhouderij Henswoude, hengstenhouderij Hestegaarden en Teun Swaanen. ‘Ik heb hem nu sinds mei in training staan,’ vertelde Pietersen eerder aan Hoefslag. ‘Hij heeft in de afgelopen maanden al hele fijne resultaten behaald. Zo werden we Drents Kampioen in de L2, 9e tijdens de finale van de Hippiade en in oktober tijdens het EK voor het Friese ras behaalden we zilver. En nu staat de geweldige IBOP met 87 punten ook op het lijstje!’

Als laatste was er ook een aanwijzing voor Andres H, een Alwin 469-zoon uit een Stamboekmerrie van Haitse 425.

Bron: KFPS / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties