NOC*NSF: “OS alleen laten doorgaan als coronavirus onder controle is”

NOC*NSF: “OS alleen laten doorgaan als coronavirus onder controle is”

NOC*NSF

NOC*NSF vindt dat de Olympische Spelen alleen kunnen plaatsvinden als de verspreiding van het coronavirus op wereldniveau onder controle is. De sportkoepel heeft dat laten weten aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Onzekerheid

Voorzitter van NOC*NSF,  Anneke van Zanen, vindt het vooral voor de topsporters vervelend. De sporters leven in grote onzekerheid of de Spelen gaan plaatsvinden. Om een deel van die onzekerheid weg te nemen hebben wij aan het IOC gevraagd om snel met een planning te maken. Hiermee moet een besluit genomen worden.

Gezondheid

Van Zanen zegt “Zorg voor duidelijkheid. We horen veel bezorgdheid onder de sporters. Zij vinden maar één ding echt belangrijk en dat is de gezondheid van de hele bevolking. Hun persoonlijke leed is daaraan ondergeschikt. Daarom hebben we gevraagd aan het IOC om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de situatie.”

Advies

De sportkoepel zegt dat Nederland alleen aan de Olympische en Paralympische Spelen zal deelnemen als de veiligheid en gezondheid gewaarborgd zijn. Om dat besluit te nemen laten zij zich doorlopend adviseren door deskundigen.

Bron: NOS

Foto: NOC*NSF

Reacties