Noa van Rijbroek: “Grand Prix rijden met VRB Group’s Caron is het...

Noa van Rijbroek: “Grand Prix rijden met VRB Group’s Caron is het doel”

Noa van Rijbroek en VRB Group's Caron

Noa van Rijbroek heeft plaats genomen in het zadel van het Grand Prix paard VRB Group’s Caron (v. Florencio). De afgelopen jaren is de ruin nationaal en internationaal succesvol uitgebracht door Agaath van der Lei.

Combinatie vormen

Van Rijbroek zit sinds een kleine twee maanden in het zadel van de donkerbruine. “Het was wel even apart want ik heb bijna nooit op Caron gereden. Hij heeft hier altijd op stal gestaan en nu mag ik er wel op. Het ging meteen heel goed al moet ik wel even wennen aan zo’n groot paard. Hij is heel anders dan de paarden die ik gewend was maar het klikt heel goed. We moeten nog meer een combinatie gaan vormen maar het gaat boven verwachting goed” vertelt de amazone.

Vier paarden

De jonge amazone heeft vier paarden onder het zadel. Met VRB Group’s Evy (v. Santano) komt de amazone uit in de Intermediaire I. “Daarnaast heb ik nog een vierjarige en een E-pony. De pony Dynamic heb ik zelf opgeleid van zijn derde en hij is nu afgericht tot Prix St. Georges niveau. Ik wil hem binnenkort Lichte Tour gaan starten en daarna kijken hoe ver ik met hem kan komen. Hij is echt een grote uitdaging voor me omdat hij zo bijzonder is, hij springt al de eners en kent de passage. Hij voelt meer als een paard aan dan een pony. Naast deze drie heb ik nu ook Caron erbij. Hij is heel meewerkend en doet heel erg zijn best. Hij past zich heel snel aan nieuwe dingen aan.”

Young riders

“We gaan elkaar nu eerst leren kennen en dan zou ik willen beginnen bij de Young Riders, tot we echt een goede combinatie zijn. Als dat goed gaat wil ik de overstap maken naar de U25 en uiteindelijk is de Grand Prix wel het doel. Ik les één keer per week bij Anne Meulendijks en mijn vader helpt elke dag mee. Papa kent Caron ook heel goed, hij heeft hem in zijn jonge jaren gereden en vaak meegeholpen met Agaath. Caron is zijn grote vriend. We hebben samen besloten dat hij nooit meer weg gaat en voor mij als leerpaard gaat dienen. Caron leert mij nu de eners en de piaffe wat ik op Evy kan gaan toepassen. Nu kan ik echt verder” vertelt de ambitieuze amazone.

Zware tour

Net voordat de wedstrijden stil lagen maakte van Rijbroek haar Intermediaire I debuut met Evy. “Ze is een heel fijn paard en we zijn thuis aan het doortrainen voor de Intermediaire II. Ik rij haar sinds vorig jaar februari en in mei zijn we voor het eerst gestart in de Z2. We zijn in anderhalf jaar van het Z2 naar de Intermediaire I gegaan, dat ging heel snel. Door de Corona hebben we ook enkele maanden geen wedstrijden kunnen rijden.”

Opleiden

“Vorig jaar ben ik geslaagd voor het VWO en in februari start ik met de NCSAH opleiding in Ermelo. Het liefste zou ik verder gaan in de paarden. Het lijkt me ook leuk om les te gaan geven en om de jury opleiding te volgen maar voor die opleiding moet ik eerst 21 zijn. Het opleiden vind ik het allerleukste. We fokken ieder jaar drie a vier veulens en die wil ik later ook gaan rijden en opleiden” vertelt van Rijbroek.     (MK)

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: Noa van Rijbroek

Reacties