NNFPS geeft aangepast keuringsseizoen vorm

NNFPS geeft aangepast keuringsseizoen vorm

neus algemeen
Foto: Jessica Pijlman

Tijdens de coronacrisis passen de stamboeken hun keuringsseizoen aan. Dit betekent voor het Nederlands New Forest Pony Stamboek (NNFPS) dat de Regionale keuringen en tevens de Centrale Merriekeuring geen doorgang kunnen vinden.

Direct voorlopig kroon

Het NNFPS biedt de gelegenheid om pony’s individueel te laten inspecteren voor stamboekopname ‘Stamboek +’ (met vrij bewegen en/of vrij springen). Dit onder handhaving van de strikte regelgeving volgens het RIVM. Bij de merries die ster worden, zal de jury direct beoordelen of deze merrie ook voor voorlopig kroon in aanmerking komt. Dit in verband met het annuleren van de Centrale Merriekeuring. Daarnaast kunnen er mogelijk veuleninspecties plaatsvinden waarbij de veulens individueel worden geprimeerd maar niet worden geplaatst.

Inspecties 2020

In samenspraak met de regio’s bekijkt het bestuur wat ze dit jaar kunnen organiseren. Na bespreking met de gemeenten en veiligheidsregio’s en bij voldoende belangstelling, maakt de regio bekend wat er dit jaar doorgaat. Deze evenementen vinden dan plaats vanaf juli en later. De keuringen die doorgaan, krijgen de naam ‘inspecties 2020’.

Bron: NNFPS

Reacties