NK-TWE: Stan Hoeffgen kampioen

NK-TWE: Stan Hoeffgen kampioen

Stan Hoeffgen
Stan Hoeffgen in actie tijdens de internationale wedstrijd in Halsteren, eerder dit jaar. (archieffoto)

Tijdens het NK Traditionele Working Equitation, dat het afgelopen weekend in Eersel plaats vond, wist Stan Hoeffgen met Perlita het Nederlands Kampioenschap Z-senioren op zijn naam te schrijven. Een mooi vervolg op het EK Traditionele Working Equitation, vorige maand, waar hij nog als Young Rider aan de start kwam en het onderdeel koeien drijven wist te winnen.

Verbeteren

De ruiter kijkt tevreden terug op het Nederlands Kampioenschap: “De wedstrijd verliep goed. Bij alle onderdelen eindigde ik bij de eerste twee.  (1e in de dressuur, 2e met koeien drijven, 2e met de stijltrail en 2e met de speedtrail, red.). Ten opzichte van het EK, is zo’n NK eigenlijk niet zo heel anders. Je moet gewoon je best blijven doen. Ik wel geprobeerd de dingen die op het EK wat minder gingen te verbeteren, en dat is ook gelukt. Dus ja, ik ben zeer tevreden.”

Gas terug

De komende tijd neemt de ruiter wat gas terug. “Mijn paard krijgt even rust, want voorlopig zijn er niet echt wedstrijden om naar toe te werken. Langzaam aan gaan we daarna de training weer oppakken met het oog op het komende seizoen volgend jaar.”

Overige klassen

In de klasse B ging de zege naar Sanne Eerens met haar Heros di Monti.  Bij de Young Riders eindigde Robin Heuseveldt bovenaan.

In de klasse M was er tweemaal succes voor Veerle van Nieuwenburg. Zij werd kampioen met Zamiro en met haar andere paard Goldy werd ze reservekampioen!

Bron: Hoefslag

Foto: privé bezit

Eerder over Stan Hoeffgen

EK-WE: Stan Hoeffgen pakt Europese titel op onderdeel Runderwerk *video*

Road2EK-WE met Stan Hoeffgen: “Wat anders dan alleen maar figuurtjes rijden”

 

Reacties