NK-ticket voor Ibiza-dochter Miss Merle Promiss JV

NK-ticket voor Ibiza-dochter Miss Merle Promiss JV

neus algemeen paard ehv1
Foto: Digishots

De eerste keuringsdag van KWPN regio Zuid-Holland zit erop. Marian Dorresteijn en Floor Dröge beoordeelden woensdag de dressuurmerries. donderdag komen er zo wel dressuur- als springmerries in de baan. “Een wisselende dag vandaag, met een heel complete merrie die we hebben aan kunnen wijzen voor het NK”, vat Marian Dorresteijn de dag samen.

“We hadden vandaag een redelijk grote middengroep en een kleine kopgroep. Waarbij we vandaag wat bemerkingen hebben geconstateerd op het fundament en dan met name op de voeten. De accommodatie lag er goed bij, de gehele dag was goed verzorgd en liep voorspoedig.”

Miss Merle Promiss JV

De merrie die is uitgenodigd voor het NK in augustus is Miss Merle Promiss JV (v.Ibiza x Florencio) van fokker J.H. Vissers uit Raamsdonkveer en mede-geregistreerde Ad Valk uit Gorinchem. Deze merrie kreeg zowel voor haar exterieur als voor haar beweging 85 punten met daarbij 90 punten voor haar draf. “Een grote langgelijnde merrie met veel uitstraling en een aansprekend hoofd. Zij is mooi bergopwaarts gebouwd, ze heeft veel diepte en mooie verbindingen in het lichaam met een goede schoft/schouderpartij. Zij stapt met ruimte en souplesse. Haar draf valt op met ruimte, een hele mooie tact en veer en veel beenmechaniek. Ze heeft een mooie bewegingsafloop en kan in een heel rustig tempo eveneens met veel balans bewegen. De merrie liep heel ontspannen en mooi door het lichaam. Elke pas is mooi en ze kan daarbij mooi schakelen. Daarnaast is haar galop atletisch met veel souplesse en een goede sprong. Het achterbeen brengt zij goed onder de massa. Een heel compleet paard”, zegt Dorresteijn lovend over de merrie.

Bron: KWPN

Reacties