NK Springen l Zege in NK Young Riders gaat toch naar Bas...

NK Springen l Zege in NK Young Riders gaat toch naar Bas Moerings

Bas Moerings
Bas Moerings - Hardesther NK Springen 2020 © DigiShots

Na een voortreffelijke openingswedstrijd die Bas Moerings (Roosendaal) met Haresther wist te winnen noteerde de combinatie in de tweede wedstrijd met Hardesther (Kannan x Cardento) een springfout. Toen het er op zondagmiddag in beide manches echt op aankwam bleven ze weer foutloos en klommen daardoor van de zesde plek op naar het goud bij de Young Riders.

“Hardesther ging voor mij op het randje van ‘voor-spek-en-bonen’ mee naar dit kampioenschap, want vooraf had ik mijn geld gezet op mijn andere paard Fosther (Vigo d’Asouilles x Cardento), die over meer ervaring beschikt. In de driesprong raakte ik tot tweemaal toe een bovenste paal behoorlijk hard en normaal hadden die moeten vallen. Bij ons bleven ze liggen en dat is misschien het geluk dat je nodig hebt om kampioen te kunnen worden”, vertelde Bas, die ook van mening was dat de geringe stokmaat van Hardesther volledig wordt gecompenseerd door haar strijdlust.

Met zilver naar huis

Waar Moerings het geluk had dat de palen bleven liggen smaakte Vincent Dings (Heeze) dat geluk niet. Zijn paard Cream Couleur Z (Piebald x Cream On Top) wierp twee palen af, waardoor de (virtuele) gouden medaille veranderde in een bronzen. “Het is mijn debuut jaar bij de Young Riders en ik ben nu toch zeker blijer met brons dan met het verlies van goud”, relativeerde Vincent zijn terugval. Opvallend is dat zowel Hardesther als Cream Cloleur Z door de vaders van de ruiters zijn gefokt.

Op zilver eindigde Elize van de Mheen (Hoevelaken) met Ferdinand B (v. Verdi). “Vorig jaar was ik kampioen bij de junioren en deze wedstrijd was voor mij vooral een wedstrijd om ervaring op te doen. Dat ik nu met zilver naar huis ga is een grote verrassing”, aldus de gelukkige amazone, die als zevende in het klassement aan de finale wedstrijd was begonnen.

Door: Jacob Melissen

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties