NK Springen I Meike Zwartjens: “Ik had zelf niet in de gaten...

NK Springen I Meike Zwartjens: “Ik had zelf niet in de gaten dat we zo snel gingen”

Meike Zwartjens - Twister de la Pomme
Meike Zwartjens - Twister de la Pomme NK Springen 2020 © DigiShots

In het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap springen voor Junioren was er sprake van regelrechte girlpower. De drie kopposities werden bezet door sterke dames.

Meike Zwartjens (Raalte) realiseerde met Twister de la Pomme (Darco x For Pleasure) de snelste foutloze rit. “Ik had zelf niet in de gaten dat we zo snel gingen”, vertelde Meike na haar rit. “Ik kon iedere wending heel kort rijden en het springvermogen van de hengst is enorm, dus kon ik hem ook een paar keer behoorlijk kort voor de hindernissen zetten”.

Springfoutje

De snelste tijd in de wedstrijd was voor Hilde Veenstra (Drachtstercompagnie) met Beverly (Baloubet du Rouet x Polydor), maar een springfoutje deed haar terugvallen naar de derde plek, achter Senna Everse (Waddinxveen) met Kerswin van ’t Roosakker (v.Echo van ’t Spieveld).

In totaal gingen vijftig combinaties van start in de wedstrijd, waarvan vijf de eindstreep niet haalden. Toch wisten twintig combinaties zonder springfouten te eindigen. Dat was mede te danken aan het uitnodigende parcours met vele mogelijkheden om de wendingen ruim dan wel krap te rijden.

door: Jacob Melissen

Foto: Digishots

Reacties