NK Springen | Meike Zwartjens aan de leiding in NK Junioren

NK Springen | Meike Zwartjens aan de leiding in NK Junioren

Meike Zwartjens - Twister de la Pomme NK Springen 2020 © DigiShots

Er gebeurde in de tweede wedstrijd meetellend voor het Nederlands kampioenschap Junioren het nodige. Vooral de oranje muur in het parcours, met onderin een halfronde boog alsmede een kwartronde boog, zorgde voor veel, soms zelfs onoverkomelijke, problemen.

Meike Zwartjens opnieuw foutloos

In totaal werden maar liefst acht combinaties geëlimineerd. Net als in de openingswedstrijd maakte Meike Zwartjens (Raalte) met de hengst Twister de la Pomme (Darco x For Pleasure) veel indruk door heel gemakkelijk foutloos te blijven. Dat gelukte Senna Everse (Waddinxveen), die na het eerste onderdeel met Kerswin van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld) tweede stond niet. Door die ene springfout zakte Senna terug naar de achtste plaats in de tussenstand.

Klim in het klassement

Hilde Veenstra (Drachtstercompagnie), gisteren nog derde, noteerde met Beverly (Baloubet du Rouet x Polydor) maar liefst twaalf strafpunten en zakte daardoor maar liefst twintig plaatsen. Skye Morssinkhof (Hierden) profiteerde met Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue) hiervan optimaal en klom na een foutloze rit van de zesde plek in de openingswedstrijd vandaag op naar de tweede plaats.

Ook Geertje van Aarle (Dinther), achtste na het eerste onderdeel, profiteerde en vond zichzelf met Diamond Lady (Ustinov x Ramiro) terug op de derde plek in de tussenstand.

Top zeven

Kijkend naar zondag, wanneer de finalewedstrijd van de Junioren op het programma staat, is er nog heel veel mogelijk, want maar liefst zes combinaties bevinden zich op minder dan één vallende paal van Meike Zwartjens. Dankzij de vorm die de top van het klassement te zien gaf alsmede de goede wijze van rijden door deze combinaties lijkt het vrij zeker dat het volledige podium gevormd wordt door de combinaties die vandaag in de top zeven te vinden zijn. 

Zie ook: NK Springen I Meike Zwartjens: “Ik had zelf niet in de gaten dat we zo snel gingen”

Door: Jacob Melissen

Foto: DigiShots

Reacties