NK Springen: Kersten en Marchal doen het weer

NK Springen: Kersten en Marchal doen het weer

Lars Kersten - Dora de Ness CH Mierlo 2018 © DigiShots

In het tweede onderdeel van het NK Young Riders ging Tristan Marchal op herhaling. Met zijn ruin Sambucca was hij wederom de snelste foutloze, won daarmee de dagwedstrijd en houdt zo de leiding in de tussenstand. De top drie in het de tussenstand is nu: Tristan Marchal op één, Megan Laseur op twee en Lars Kersten op drie.

Eigen rondje

‘Ik weet van mezelf dat ik met een beetje tempo rijd het goed gaat. Dus ik dacht ik rijd gewoon door. De tijd stond krap vandaag. De overwinning kwam net als gisteren onverwachts’ is de reactie van Tristan Marchal. ‘Morgen kan er nog van alles gebeuren. Ik heb nu meer ervaring dan vorig jaar. Ik ga morgen lekker mijn eigen rondje rijden en dan zien we wel waar we uit komen.’

Fanatiek

Bianca Schoenmakers over haar pupil Tristan: ‘Hij is nog heel onervaren, heel leergierig en fanatiek. Hij doet nu precies wat ik zeg, alleen moet dat soms in het parcours soms nog iets beter. In Sambucca heeft hij een fantastisch paard. Dat is echt een droom van een paard, zo’n paard wil iedereen. Tristan rijdt nog een paard in het Z en jonge paarden. Vergeleken met zijn concurrenten hier heeft hij veel minder ervaring op 1.40m niveau. Twee keer winnen is natuurlijk mooi. Dat pakken ze hem in ieder geval niet meer af.’

Emiel Richter reed Sundance naar de tweede tijd voor Lars Kersten en Dobbey. Met deze derde plaats steeg Lars naar de derde plaats in de tussenstand achter Megan Laseur en Tristan Marchal.

Spannende strijd

Waar Kersten bij de Young Riders nu derde staat, staat hij bij de junioren bovenaan.  Hij won namelijk met Dora de Ness ook het tweede onderdeel in de strijd om de titel tussen de junioren en gaat met 0 strafpunten naar de finaledag. ‘Ik reed niet eens voor de dagprijs, maar ging voor een foutloos parcours en het kampioenschap’, vertelt Lars. De strijd wordt mogen nog spannend in het derde onderdeel, want de top elf staat nog op minder dan vier strafpunten van elkaar.

Er werd in de tweede wedstrijd van het kampioenschap bij de junioren al meer van de combinaties gevraagd. Twaalf van de 47 wisten foutloos te blijven in het parcours direct op tijd. Lars Kersten mocht als winnaar van de eerste wedstrijd als laatste van start. Met Dora de Ness passeerde hij de finish als snelste van de foutlozen. ‘Ik reed niet eens voor de dagprijs, maar ging voor een foutloos parcours en het kampioenschap. Dora is van nature snel. Ik ben echt heel tevreden hoe het vandaag ging. Dat ik de dagprijs win is natuurlijk mooi meegenomen.’

Vertrouwen

Lars kijkt met vertrouwen naar morgen waar over twee manches het kampioenschap beslist wordt. ‘Ik verwacht dat het wel een gat zwaarder gaat worden. Ze zullen het klassement meer uit elkaar willen krijgen. Ik denk dat Dora de Ness dat wel zou moeten kunnen. Maar ze heeft nog niet heel veel ervaring op dit niveau, besluit Lars.

Tom Schellekens eindigde in de dagwedstrijd als tweede met Camilly Z. Elize van de Mheen eindigde met Ferdinand als derde. Haar broer Rowen reed met Q-Verdi foutloos in de elfde tijd, maar blijft wel tweede in de tussenstand van het kampioenschap. Daarin staat Mel Thijssen met de goed springende Cartolana nu op de derde plaats.

Bron: KNHS

Reacties