NK Springen: Gerben Morsink neemt leiding over van Dubbeldam

NK Springen: Gerben Morsink neemt leiding over van Dubbeldam

Gerben Morsink - Navarone Z CH Mierlo 2018 © DigiShots

Gerben Morsink is de verrassende nieuwe leider in het NK voor springruiters in Mierlo. Favoriet Jeroen Dubbeldam, de winnaar van het eerste onderdeel, maakte een duikeling in de stand. Het tweede onderdeel van het NK werd een overwinning voor routinier Leon Thijssen met op de tweede plaats de nieuwe leider, Gerben Morsink.

Twaalf voor Dubbeldam

In de tweede wedstrijd van het Nederlands kampioenschap voor springruiters ging het klassement behoorlijk op zijn kop. Leider Jeroen Dubbeldam moest met SFN Zenith twaalf strafpunten incasseren en duikelde in het klassement. Frank Schuttert en zijn goed springende merrie Beautiful Red kregen een springfout en zakken van twee naar plaats acht in de stand. Gerben Morsink, derde in de eerste wedstrijd, wist met Navarone wel foutloos wist te blijven en neemt in de tussenstand de leiding met 0,44 strafpunten.

Verrassing?

Voor velen een verrassing, maar voor Gerben Morsink zelf niet. ‘Vorig jaar sprong Navarone al heel constant. In december hebben we een plan gemaakt of het mogelijk zou zijn dit NK te rijden. Hij sprong vorige week in Lanaken al heel goed met de zesde plaats in de Grote Prijs. Ik wist dat Navarone er klaar voor was. Het gevoel was goed en gisteren gaf hij me heel veel vertrouwen’, vertelt semi-prof Morsink. ‘Vandaag gaf hij me een fenomenaal gevoel. Ik hoop dat we zondag de lijn door kunnen zetten. We zijn pas op de helft van het kampioenschap. Het NK is gewoon een hele moeilijke wedstrijd. Ik kom hier al tien jaar en vind het NK ook een fantastische wedstrijd.’

Bron: KNHS

Reacties