NK Springen I Frank Schuttert: ‘Lyonel moet het stokje overnemen’

NK Springen I Frank Schuttert: ‘Lyonel moet het stokje overnemen’

Frank Schuttert - Lyonel
Frank Schuttert - Lyonel CH Mierlo 2019 © DigiShots

Tijdens het Concours Hippique Mierlo schreef Frank Schuttert het 2e onderdeel van het NK Springen op zijn naam met Lyonel (v Little Joe). “Het is mooi om vooraan te staan,” reageert Schuttert. “Maar ik heb niet gereden voor de dagprijs. Ik ga voor het algemeen klassement.”

In het algemeen klassement wist Gerben Morsink na het tweede onderdeel van het NK voor Senioren de leiding te behouden. Johnny Pals, die tweede werd op vrijdag, staat momenteel derde met de KWPN-erkende hengst Fernando (v.For Pleasure).

Lyonel

Schuttert noemt de zege van vrijdag ‘mooi meegenomen’. De ruiter reed zijn eerste grote wedstrijd met de tienjarige Lyonel eind januari tijdens Jumping Amsterdam. “Daarna heeft hij nog wat kleinere proeven gelopen, en dit is weer de eerste serieuze test.”

Lyonel moet het stokje overnemen van de in maart van dit jaar verkochte Chianti’s Champion legt Schuttert uit. “Ik ben heel blij met hoe hij zich heeft laten zien. Ik hoop dat we dat kunnen doortrekken tot zondag. Lyonel geeft een super goed gevoel en ik kijk uit naar de toekomst met hem.”

Fit en los houden

De titelverdediger heeft nog twee andere paarden mee naar Mierlo. “Ik heb zelf dus nog wat te doen voor zondag. Met Lyonel zal ik alleen nog wat dressuur rijden om hem fit en los te houden en de laatste puntjes op de i te zetten. Dan gaan we er zondag tegenaan.”

Schuttert voelt geen extra spanning om de nationale titel voor de derde keer binnen te slepen. “Het haalt eigenlijk de druk een beetje weg dat ik hem al twee keer heb gewonnen. Ik ben er wel op gebrand om het nog een derde keer te gaan doen, zodat ik wat dichter in de buurt kan komen van mijn baas Jos Lansink.”

Tweede onderdeel

Twaalf combinaties bleven foutloos in het tweede onderdeel van het NK in Mierlo, een direct op tijd verreden 1.50/1.60m-parcours.

De finaledag op zondag wordt over twee omlopen verreden.

Zie ook: Frank Schuttert blikt vooruit op NK: “Ik heb er zeker vertrouwen in”

Bron: Hoefslag / chmierlo.nl

Foto: Digishots

Reacties