NK Springen I Bas Moerings: “Ik kan nog wel een paar plaatsen...

NK Springen I Bas Moerings: “Ik kan nog wel een paar plaatsen stijgen”

bas moerings
Bas Moerings - Hardesther NK Springen 2020 © DigiShots

De net 21 jaar geworden Bas Moerings (Roosendaal) was met zijn paard uit eigen fokkerij, Hardesther, de snelste in de openingswedstrijd van het NK voor Young Riders.

“Hardesther (Kannan x Cardento) is een paard dat behoorlijk nerveus is en de ervaring op dit niveau nog iets mist, maar wel over fijne springmoyennes beschikt. Vandaar dat ik misschien voor de rest van dit kampioenschap net iets meer vertrouwen heb in Fosther (Vigo d’Arsouilles x Cardento). Met dat paard sta ik nu zevende en denk dat ik met hen nog wel een paar plaatsen kan stijgen”, vertelde Moerings.

Kopgroep

Toch zal dat niet eenvoudig zijn, want Mel Thijssen (Sevenum) met Goudi (Lexicon x Sam R), Beau Schuttelaar (Tegelen) met BML Florida Balia (v. Bustique) en Rowen van de Mheem (Hoevelaken) die vijfde staat met Q-Verdi (Verdi x Capitol) hebben zich zeer nadrukkelijk in de kopgroep gemeld.

Verrassend was het optreden van Vincent Dings (Heeze), die zich temidden van het ontketende Young Riders geweld met Cream Couleur Z (Piebald x Cream On Top) brutaal op de tweede plek nestelde.

Terecht ontketend geweld, want tussen de eerste veertien in het klassement van een wedstrijd zit minder dan één balk.

Door Jacob Melissen

Foto: Digishots

Reacties