NK Dressuur wordt verreden in Ermelo

NK Dressuur wordt verreden in Ermelo

Edward Gal - Glock´s Zonik NK Dressuur 2017
Edward Gal en Glock´s Zonik op het NK Dressuur

Eerder werd al bekend dat het NK Dressuur dit jaar vanwege het Europees Kampioenschap in augustus vervroegd wordt naar mei. Nu is ook de locatie bekend: Het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Het NK Dressuur wordt verreden in het weekend van 23 tot en met 26 mei, zo hebben KNHS en evenementenorganisatie V2 Facility besloten. De drukke maanden juli en augustus worden bewust vermeden.

Eerder in het seizoen

‘Het NK Dressuur wordt komende editie eerder in het jaar verreden dan we gewend zijn,’ zei Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, eerder al. De laatste jaren werd het kampioenschap in de maand juli gehouden. ‘Er kwamen veel verzoeken binnen om het NK eerder in het seizoen te organiseren, daar geven we nu gehoor aan.’

Het NK Dressuur 2019 is de eerste observatie in opmaat naar het EK Dressuur in Rotterdam van 19 t/m 25 augustus.

Pony’s

Naast de vertrouwde rubrieken van Lichte Tour, Junioren, Young Riders en natuurlijk de Zware zal de komende editie van het NK ook gastheer zijn voor de pony’s. Deze combinaties rijden in Ermelo een observatiewedstrijd onder leiding van de nieuwe bondscoach Imke Schellekens-Bartels.

Tijdens de Team Challenge worden de Friese Paarden in de piste verwacht en voor de jonge dressuurpaarden geldt het NK als een selectiemoment richting het wereldkampioenschap in augustus in Ermelo.

Bron: NK-dressuur.nl

Foto: Digishots

Reacties