NK Dressuur richt ogen op Olympische Spelen

NK Dressuur richt ogen op Olympische Spelen

NK Dressuur 2020
Edward Gal - Glock's Zonik N.O.P. NK Dressuur 2019 © DigiShots

Aanstaand weekend staat het terrein van ht Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo in het teken van het NK Dressuur 2020. Met 33 combinaties in de Grand Prix Special (een record deelname) lijkt het NK Dressuur een goede warming-up voor de Olympische Spelen van 2021.

Daarnaast strijden ook de jeugd, de Para-dressuurcombinaties en de besten van Nederland in de Lichte Tour om de titels.

Glock’s Zonik versus Glock’s Toto jr.

Edward Gal (Oosterbeek) verdedigt zijn titel in de zware tour met Glock’s Zonik N.O.P. Echter zijn dit jaar de ogen ook gericht op Glocks Toto jr. waarmee Edward in juli in de Grand Prix debuteerde. Wellicht wordt de zoon van zijn oud-topper Totilas zijn troef voor de Olympische Spelen in Tokio. Het antwoord weten we waarschijnlijk zondagmiddag na de Kür op Muziek wanneer de medailles van het komende NK verdeeld worden.

Na het EK-teamzilver in Rotterdam vorig jaar leek het dressuurteam van TeamNL klaar voor de Olympische Spelen. Nu deze één jaar is uitgesteld en er de afgelopen maanden niet veel wedstrijden zijn verreden, is het NK Dressuur een belangrijke wedstrijd met het oog op de Olympische Spelen.

Livestream

Voor zaterdag en zondag zijn de entreekaarten reeds uitverkocht. Een mogelijkheid om het NK Dressuur te volgen is via de livestream van het evenement. Het volledige vierdaagse programma wordt via Live-Sport.tv uitgezonden. Liefhebbers kunnen al vanaf €5,50 een online ticket kopen om het NK Dressuur te bekijken. Tevens is er een mogelijkheid om een online Passe-Partout te bestellen, waarmee je maar liefst 50% korting krijgt en vier dagen toegang hebt tot het NK Online.

Zie hier het volledige programma.

 

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties