NK Dressuur I Dinja van Liere: ‘Ik heb zin in de kür...

NK Dressuur I Dinja van Liere: ‘Ik heb zin in de kür met Geniaal!’

Dinja van Liere - Geniaal NK Dressuur 2019
Dinja van Liere - Geniaal NK Dressuur 2019 © DigiShots

Dinja van Liere stuurde haar Vivaldi-zoon Geniaal naar een mooie score van 76,422 procent op het NK Dressuur in Ermelo. Ze schreef daarmee de Prix st. George op haar naam en plaatste zich daarmee uiteraard voor de kür op muziek op zaterdag.

Van Liere bleef Joyce Heuitink en Gaudi Vita (v Apache) net voor, zij noteerden een score van 76,275 procent. De derde plek was voor Diederik Silfhout die de 10-jarige Fine Surprice (v Fiorano) had meegenomen naar Ermelo.

Vierde wedstrijd

Voor Van Liere en de 8-jarige Geniaal was het NK pas de vierde wedstrijd in de Lichte Tour. “We hebben wel vaker hoge scores gekregen, maar nog niet eerder zo hoog,” vertelt de amazone. “Hij liep ook beter dan de andere keren, dus ik ben hier superblij mee.”

In Ermelo was de proef nagenoeg foutloos, alleen de halve pirouette naar rechts leverde een onvoldoende op. De halve pirouette naar links was dan weer goed voor onder meer een negen. “De ene was wat groter dan de andere, maar het was zeker niet slecht. Geniaal trok er vandaag echt aan. Het is zo’n fijn paard om te rijden. Hij heeft een topkarakter en is altijd lief.”

Wedstrijddebuut

De amazone kreeg Geniaal een jaar geleden onder het zadel en maakte eind 2018 haar wedstrijddebuut met de bruine KWPN-hengst. De combinatie won toen beide proeven in het ZZ-Licht.

Zaterdag rijdt de combinatie de allereerste kür in de Lichte Tour. “Als hij morgen net zo fijn loopt als vandaag, dan ben ik heel erg blij. Ik heb er zin in!”

Op zaterdag wordt in de Lichte Tour ook de kleine finale verreden.

Hier vind je alle uitslagen en startlijsten van het NK Dressuur.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

 

Reacties