NK dressuur I Daphne van Peperstraten wint onbedreigd eerste onderdeel

NK dressuur I Daphne van Peperstraten wint onbedreigd eerste onderdeel

0 1075
Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido NK Dressuur 2018
Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido NK Dressuur 2018 © DigiShots

Op het terrein van de KNHS wordt vandaag begonnen met het NK dressuur. Wegens de warme weersomstandigheden beginnen de rubrieken vroeg. De rubriek voor de Junioren zit er inmiddels alweer op en deze eerste proef kwam met een percentage van 77,73% ruimschoots op naam van Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido (v. Johnson).

Expressieve proef

Daphne en Cupido, die twee weken geleden nog Europees kampioen werden, reden een zeer harmonieuze proef en leken niet gebukt te gaan onder de hoge verwachtingen. Met veel expressie reden zij naar de voorlopig eerste plaats in het tussenklassement. 

Harmonie

Plek nummer twee was voor Tahlia Rockx die Gerda Nova de la Fazenda (v. Romanov) met veel gevoel naar een score van 73,33% reed. Het mooi uitgevoerde achterwaarts was een van de hoogtepunten van deze combinatie die om 8 uur vanochtend al twee paarden had gereden. Met haar andere paard Verdi de la Fazenda (v. Florett As) staat zij op dit moment nog aan de leiding bij de Young Riders met nog een aantal combinaties te gaan.

Spannende strijd om derde plaats

Marten Luiten liet zien veel progressie te hebben geboekt met Fynona, de bruine merrie van Ampère. Zij staan na het eerste onderdeel derde met 71,62%, op de voet gevolgd door Kim Noordijk met Cees (v. Santano) die 71,47 scoorde.  

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties