NK Dressuur | Eerste finaledag met stralende kampioenen

NK Dressuur | Eerste finaledag met stralende kampioenen

Robin Heiden - Gasmonkey NK Dressuur 2020 © DigiShots

De eerste finaledag van het NK Dressuur in Ermelo zit er op. Vijf kampioenen werden gehuldigd op Nationaal Hippisch Centrum. Frank Hosmar won voor de negende keer de titel in de para-dressuur. Bij de Children kreeg Kebie Raaijmakers het kampioenslint omgehangen. Robin Heiden werd kampioene bij de junioren en bij de Young Riders ging het goud naar Daphne van Peperstraten. De dag werd afgesloten met het kampioenschap voor U25. Hierin was Jeanine Nieuwenhuis oppermachtig.

 Negende para-dressuurtitel

Frank Hosmar (52, Haarle) won op het NK Dressuur zijn negende titel in de para-dressuur. De routinier was van 2009 tot en met 2016 onafgebroken kampioen en moest daarna de nummer 2 van dit kampioenschap, Sanne Voets, drie keer voor zich dulden. Brons was voor de andere Nederlandse para-topper Rixt van der Horst, dit keer met haar paard Findsley N.O.P..

Raaijmakers Children-kampioene

Kebie Raaijmakers is als Nederlands Kampioene Children gehuldigd op het NK Dressuur. Met haar E-pony Happy Feet legde ze de basis voor de titel op de eerste dag. Veerle van Hof won de finaleproef en eiste met Don Diablo het zilver voor zich op. Maura Knipscheer mocht zich als nummer drie opstellen.

Juniorentitel voor Heiden

Robin Heiden (17) heeft haar eerste jaar bij de junioren afgesloten met de titel op het NK Dressuur met haar paard Gasmonkey. “Ik was nog nooit eerder Nederlands kampioen. Ik ben heel blij en trots op Goofy.” Sanne van der Pols reed Cuvanck PP naar het zilver, brons was er voor Fleur Prinsen met Fame.

Young Riders-titel voor van Peperstraten

Na een spannende strijd bij de Young Riders trok Daphne van Peperstraten aan het langste eind met Greenpoint’s Cupido. Ze liet Marten Luiten en Thalia Rockx achter zich. “De Young Riders-titel had ik nog niet en dat is super om die nu ook bemachtigd te hebben. Vorig jaar had ik zilver”, vertelt Daphne.

Nieuwenhuis sluit af met weer een titel

Jeanine Nieuwenhuis heeft haar succesvolle carrière bij de jeugd op het NK Dressuur afgesloten met de titel bij de U25. Deze titel pakte het KHNS Talent van het jaar 2019 voor het derde jaar op rij met haar imposante ruin TC Athene. “Winnen is gewoon nooit normaal. En het mooie is dat het nu steeds meer haalbaar is om bij de senioren in de Grand Prix verder te komen.”

Bron: KNHS

 

Reacties