Nina de Haas: ‘Heel speciaal om met het paard van Jan te...

Nina de Haas: ‘Heel speciaal om met het paard van Jan te winnen’

0 295
Eventing algemeen

De pas 19-jarige Nina de Haas heeft de CIC2* eventingwedstrijd tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn gewonnen. Dat deed ze met Cocu, het paard van de in juli overleden Jan van Beek.

Van Beek was bondscoach van de junioren en young riders en overleed volkomen onverwacht nadat hij was getroffen door een aneurysma in zijn hoofd.

Heel speciaal

De overwinning kreeg dus een emotionele lading voor de jonge amazone. ‘Het is echt heel speciaal om hier met Cocu te winnen, het paard van Jan. Ik denk op zulke momenten extra veel aan hem en hoor in mijn hoofd hem precies de dingen zeggen die ik tijdens zo’n wedstrijd moet doen en hoe ik moet rijden.’

Haas reed afgelopen zomer op het EK bij de Young Riders.

Hoog eindigen

 

Voor Nina is dit haar eerste titel op dit niveau. ‘Ik was echt niet bezig met het kampioenschap. Ik wilde vooral drie goede onderdelen rijden en een keer hoog eindigen. Maar toen ik, voordat de cross begon, aan de leiding ging wilde ik toch wel heel graag winnen. Er stond een mooie cross, met een aantal moeilijke lijntjes erin. Je moest heel veel controle over je paard hebben. Ik heb fijn gereden. Vorig jaar was ik hier in Varsseveld voor het eerst en ik hoop zeker volgend jaar er opnieuw bij te zijn.’

Tim Lips

In de CIC2*, waar het KNHS-kampioenschap deel van uitmaakt, was het net als vorig jaar opnieuw Tim Lips met Bayro die de overwinning opeiste. Lips reed een goede wedstrijd want ook de derde plek viel hem ten deel. Dat deed hij met Eclips, het paard waarmee Renske Kroeze vorig jaar in Varsseveld KNHS-kampioene werd. De Duitse Marie Kraack werd met Havana Club tweede.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Achterhoeks Hippisch Festijn

Foto: archief

 

Reacties