Nilane d’Elle verhuist naar Kevin Staut: ‘Ze kan nog beter dan dit’

Nilane d’Elle verhuist naar Kevin Staut: ‘Ze kan nog beter dan dit’

Kevin Staut Indoor Brabant 2017 © DigiShots

Kevin Staut neemt voortaan plaats in het zadel van Nilane d’Elle (Nippon d’Elle x Quick Star). Fokker en trainer Hubert Pignolet ziet een betere toekomst voor de merrie tegemoet als zij door Staut wordt uitgebracht.

Grand Prix

Pignolet leidde de zeer talentvolle merrie zelf op tot Grand Prix niveau. Onderdeel daarvan is de recente overwinning in de Grote Prijs op CSI2* Le Mans.

Nilane d’Elle komt uit Nippon d’Elle, die onder Bertrand Pignolet en Roger-Yves Bost ook al meedeed op het hoogste niveau. Haar moeder is niemand minder dan Marjolaine d’Elle, die eveneens vele internationale wedstrijden liep onder Bertrand Pignolet.

‘Ze kan nog beter’

Een poos geleden bezocht Staut Haras d’Elle, het bedrijf van Bertrand en Hubert Pignolet. Staut probeerde de merrie toen voor het eerst uit. Een paar weken later verhuisde Nilane d’Elle naar de stallen van Staut, om erachter te komen of zij samen ook het hoogste niveau kunnen bereiken.

‘We hebben hetzelfde gedaan met Urano de Cartigny. We trainden hem tot de Grand Prix en verkochten hem daarna gelijk. Hetzelfde willen we met Nilane doen. Ik heb op dit moment het gevoel dat ze nog veel beter kan springen dan dat ze nu doet en we moeten ook zakelijk blijven. We hebben namelijk een stal te runnen. Ik hou Athos d’Elle wel nog aan voor de wedstrijden, ’ vertelt Hubert Pignolet, Betrand’s jongere broer.

 

Bron: Studforlife

Foto: Digishots

Reacties