Nieuwe uitdaging voor Agaath van der Lei: “Ik kom veel meer aan...

Nieuwe uitdaging voor Agaath van der Lei: “Ik kom veel meer aan rijden toe”

Agaath van der Lei - caron

Agaath van der Lei is een nieuwe samenwerking aangegaan. De dressuuramazone rijdt sinds 1 juli een flink aantal paarden van Stoeterij Hackerom in Erp.

“Het bevalt heel goed,” vertelt ze. “Antoon Koenen en ik hebben dezelfde kijk op een paard en ook qua rijden. Ik vind het echt heel leuk.”

Hartstikke druk

Van der Lei werd enige tijd geleden door Koenen benaderd. “Of ik voor hem wat paarden wilde rijden. Ik was al hartstikke druk, onder meer met VRB group’s Caron (v Florencio) VRB group’s Bora Bora (v Prestige) en een aantal trainingspaarden. Dus ik dacht: Dat doe ik niet. Maar Antoon bleef aandringen en toen ben ik een keer langsgegaan. Toen waren we eruit.”

De amazone had haar eigen dressuur- en trainingsstal, op acht kilometer van Erp. Dat ze bij Hackerom meer tijd overhoudt om wedstrijden te rijden, gaf de doorslag. “Ik heb meer rust en kom veel meer aan rijden toe. Het is hier opstappen en wegrijden. En dat mijn dochter Doris van den Oetelaar hier ook fulltime aan de slag kon, zat bij de deal in. Ze is nu achttien en heeft succesvol gesprongen en dressuur bij de pony’s gereden.”

Mee op wedstrijd

Van der Lei verdeelt haar tijd tussen Erp en Sint Michielsgestel, waar bij VRB Group haar ‘oude’ paarden staan. De trainingspaarden zijn teruggegaan naar hun eigenaren. “De paarden van Hackerom zijn allemaal tussen de zes en negen jaar oud en moeten straks een keer mee op wedstrijd. Antoon heeft ze zelf gefokt en ze zijn allemaal netjes aangereden. Ik ben erg gecharmeerd van de 7-jarige Hofratt V.Z. (v Tango). Dat vind ik een heel goed paard, dat ook heel werkwillig is. Dat gaat vast helemaal goed komen in de sport. Dat geldt ook voor paarden als Hurano V.Z. (v Laurano) en Floret V.Z. (v Vivaldi). En voor It’s Him (v Don Schufro), die al  veel aanleg voor de piaffe laat zien. Er staan er genoeg! En alle paarden hebben een hele goede basis erop.”

Dat de paarden ooit zullen worden verkocht, was voor Van der Lei geen belemmering. “Het is even afwachten hoe dat loopt, maar dat is de afspraak, dus daar komen geen verrassingen van.”

Op niveau

De amazone is ook van plan om de paarden van Hackerom binnenkort mee te nemen naar haar trainer Theo Hanzon. Voor Hofratt en Hurano staat begin augustus al een oefenwedstrijd in Uden op het programma. “Zij hebben zich tot nu toe het meeste ontwikkeld. Ze zijn al mooi op niveau.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties