Nieuwe troef voor Marieke van der Putten: “Hij heeft echt alles in...

Nieuwe troef voor Marieke van der Putten: “Hij heeft echt alles in huis”

0 1587
Tørveslettens Titanium RS2 Dressage Center Marieke van der Putten
Tørveslettens Titanium RS2, foto: Timo Martis

Marieke van der Putten heeft plaatsgenomen in het zadel van de achtjarige Tørveslettens TITANIUM RS2. De amazone is dolblij dat ze de kans krijgt om de Totilas-zoon te rijden. “Ik ben helemaal verliefd op dit paard”, vertelt ze enthousiast.

“Eigenlijk waren we helemaal niet op zoek naar een ouder paard”, geeft de amazone lachend toe. “Maar toen hij op ons pad kwam moesten we gewoon even langs gaan. We zijn uiteindelijk twee keer gaan kijken en het voelde gelijk als een match. Het is gewoon helemaal mijn soort paard”.

Talent van zijn vader

Op dit moment is de combinatie thuis rustig aan elkaar aan het wennen. “In principe kan hij alles van de Zware Tour, alleen vind ik hem daar op dit moment nog te jong voor. De oefeningen moeten nog een beetje uit- en afgewerkt worden. Daarnaast moeten we nog meer een combinatie worden en daar wil ik absoluut de tijd voor nemen. De komende maanden ga ik hem veel meenemen naar ander terrein. Hij heeft nog niet heel veel wedstrijdervaring, dus dat gaan we nu rustig opbouwen. Misschien gaan we eind dit jaar een keer Lichte Tour of Inter2 starten, maar alleen als hij er klaar voor is. Ik wil eerst thuis nog alles afwerken en daar gaan we alle tijd voor nemen. Wat we daarna doen zien we dan wel weer”.

Ze vervolgt: “Ik stel nooit hele grote doelen om naartoe te werken. Voor mij is het het belangrijkst om zo goed mogelijk te kunnen rijden met een zo goed mogelijk paard”, legt ze uit. “Natuurlijk zou het wel fantastisch zijn om de mooiere wedstrijden zoals het EK of het WK mee te pakken. Maar ik vind alles daaromheen gewoon heel gaaf, daar doe ik het echt voor. Het trainen van paarden is gewoon fantastisch en het meepakken van wedstrijden daarbovenop is al helemaal geweldig. Ik denk dat dit paard absoluut een paard is waarbij dit mogelijk is, hij heeft echt alles in huis. Het is een paard met heel veel talent voor het zwaardere werk, daarin is het echt zijn vader”.

Genieten

De kans is groot dat we over een tijd veel gaan horen van deze nieuwe combinatie. “Ik ben heel benieuwd hoe ver we gaan komen. Het is in ieder geval fantastisch dat Saskia en Sjak Lemmens mij weer de kans geven om zo’n paard te kunnen rijden. Ik vind het elke dag weer bijzonder om op zo’n paard te kunnen stappen, hij geeft me zo’n gaaf gevoel. Het is alleen maar genieten!”.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Timo Martis

Reacties