Nieuwe troeven voor Kim Thijssen: “Escobar bleef maar in mijn hoofd zitten”

Nieuwe troeven voor Kim Thijssen: “Escobar bleef maar in mijn hoofd zitten”

0 2310
Kim Thijssen met Kadym. Foto: Sanne Zeeman

Na een periode vol pech heeft Kim Thijssen weer nieuwe troeven voor de toekomst op stal staan. Gisteren haalde ze de 7-jarige NRPS-goedgekeurde hengst Escobar (v. El Capone) op, een paard dat ze al een jaar op het oog had. Daarnaast is ze bezig met de training van de 6-jarige AES-goedgekeurde hengst Kadym (v. Ferdinand).

Geen wedstrijdpaard

In 2019 moest de amazone heel plotseling afscheid nemen van de NRPS-goedgekeurde Grand Prix-hengst Gameboy (v. Gribaldi). Ze vertelt: “Dat was heel ineens en daardoor zeker heftig. Hij is overleden aan koliek. Daarna had ik nog een Lichte Tour-paard genaamd Obama. Hem ben ik verloren aan een ongeluk. Daardoor had ik even een tijd geen wedstrijdpaard. Uiteindelijk kocht ik wel Kadym, waarmee ik thuis lekker aan het trainen ben. Er zijn natuurlijk geen wedstrijden vanwege corona dus dat schier niet op. Toch is hij zich thuis heel erg leuk aan het ontwikkelen.”

Koel in het hoofd

“Kadym is een Ferdinand x Sorento. Ik vind hem echt een heel goed paard. Hij was dan ook geselecteerd voor het WK door middel van de Pavo Cup, maar dat is natuurlijk allemaal niet doorgegaan. Je weet niet hoe het loopt door corona. Ik hoop Subtop met hem te gaan rijden, maar hij is natuurlijk nog maar 6. Zijn karakter is erg goed, hij blijft vooral koel in zijn hoofd. Dat is echt heel erg fijn”, stelt ze.

Niet vergeten

Nu wordt daar dus nog een nieuwe toekomstbelofte aan toegevoegd: de 7-jarige Escobar. “Ik was vorig jaar al bij hem terecht gekomen. Toen heb ik hem geprobeerd en vond ik het een heel fijn paard. Hij was toen best aan de prijs, maar ondanks dat bleef hij wel in mijn hoofd zitten. Nu zag ik hem in de collectie van de EDS-veiling en bleek de prijs interessant. Ik heb een jaar op hem moeten wachten, maar nu staat hij dan echt hier! Gisteren heb ik hem opgehaald”, klinkt ze vrolijk.

Heel interessant

“Escobar heeft hele goede gangen en is een mooi paard om te zien. Daarbij heeft hij een top karakter. Al die dingen bij elkaar maken hem voor mij heel interessant. Het doel voor de komende tijd is om elkaar eerst een beetje te leren kennen. Daarna is het doel om de sport in te gaan. Ik weet nog niet precies waar ik in ga steken en weet natuurlijk ook niet hoe het loopt door corona. We gaan thuis lekker trainen en ik ga hem meenemen naar mijn lessen bij Patrick van der Meer om te kijken hoe hij dat aanpakt. Subtop is wel ook het doel met hem, maar we gaan kijken hoe ver we komen.”

Tekst: Femke Verbeek

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Sanne Zeeman

Reacties