Nieuwe tool moet presentatie dressuursport verbeteren

Nieuwe tool moet presentatie dressuursport verbeteren

0 683
dressuur jury

Black Horse One, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking van data, heeft een nieuwe tool ontwikkeld om de dressuursport voor volgers nog aantrekkelijker te maken.

Deze nieuwe tool moet direct tijdens een proef inzichtelijk maken wat de highlights zijn en de kijker van extra informatie voorzien.

Black Horse One is ook de maker van Spectator Judging, waarmee het publiek mee kan jureren tijdens een proef.

Graphics

Het doel van de nieuwe tool is om de presentatie van de dressuursport te verbeteren. Niet alleen voor de kenners, maar juist ook voor de kijkers wiens interesse niet direct naar deze tak van sport uitgaat.
De nieuwe tool combineert de belangrijkste statistieken met beelden, die samen aantrekkelijke ‘graphics’ op moeten leveren. Voorbeelden daarvan vind je op dressage-news.com

Black Horse One is ook verantwoordelijk voor het programma eDressage. Daarmee worden de uitslagen van de jury’s live en digitaal verwerkt, waardoor de score al bekend is voordat een combinatie de ring verlaat.

Moeilijkheidsgraad

Ook ontwikkelde Black Horse One een systeem dat de moeilijkheidsgraad van oefeningen meet. In samenspraak met een aantal vooraanstaande jury’s en de FEI zorgt deze ontwikkeling voor meer transparantie van het jury-systeem. Het werd eerder al ingezet bij het kunstschaatsen en het turnen, beide ook jurysporten.

“Statistieken leveren aantrekkelijke feiten op over de prestaties van de sporters,” legt Daniel Göhlen van Black Horse One uit. “Ze geven extra informatie aan commentators en de media, die zij kunnen gebruiken om de kijkers te informeren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het publiek op het puntje van hun stoel zit tijdens een proef.”

Trouwe aanhang

“Het is van groot belang dat de statistieken zo begrijpelijk mogelijk worden gepresteerd,” vindt Kenneth J. Braddick van Dressage-News.com. “Dat geldt des temeer voor de dressuur, dat een trouwe aanhang heeft, maar nauwelijks gevolgd wordt door mensen buiten de paardensport.”

Bron: dressage-news.com

Foto: archief Remco Veurink

Reacties