Nieuwe tijdelijke stalruiter voor Patrik Kittel

Nieuwe tijdelijke stalruiter voor Patrik Kittel

0 570
Patrik Kittel
Patrik Kittel - Delaunay Old World Cup Herning 2017 © DigiShots

Patrik Kittel en Lyndal Oatley hebben een tijdelijke vervanger gevonden voor Malin Wahlkamp-Nilsson. De tijdelijke ruiter is de Australische David McKinnon. Wahlkamp-Nilsson is in februari uitgerekend van haar eerste kindje. Oatley vertelt aan Eurodressage “Toen we dachten aan een tijdelijke ruiter moest ik meteen aan David denken”.

Kittel en Oatley kochten eind 2017 stoeterij Eulenhof in Duitsland. De stoeterij is eerst helemaal gerenoveerd voordat de verhuizing plaats vond.

Zwangerschapsverlof

Oatley vertelt “David is langsgekomen om de lege plek in te vullen als Malin met zwangerschapsverlof is. David is super gedreven, gefocust, capabel en getalenteerd. We kijken er naar uit dat hij ons team komt versterken. Patrik is heel blij dat er nog een mannelijke ruiter rondloopt.”

Internationaal

McKinnon reed in 2012 zijn eerste internationele wedstrijd. Hij heeft met meerdere paarden Lichte- en Zware tour gereden. De 29jarige ruiter runt met zijn vrouw Robbie het Robali Equestrain centre. Van 2010 tot 2012 werkt hij bij Brett Parbery en in 2013 begon hij McKinnon Sport Horses met zijn vrouw en schoonmoeder Ali Soster.

Thuisbasis

Soster laat weten “We zijn erg enthousiast om iedereen te laten weten dat David onlangs naar Duitsland is vertrokken. “Terwijl hij daar is, zal Robbie, met de hulp van ons geweldige team thuis, de dingen blijven draaien tot hij terugkomt.”

Bron: Eurodressage

Foto: Digishots

Reacties