Nieuwe Oogst: Ketens nemen Nederlandse dierenartspraktijken over

Nieuwe Oogst: Ketens nemen Nederlandse dierenartspraktijken over

dierenarts dierenartspraktijken

De buitenlandse ketens Anicura, Evidensia en CVS kochten de afgelopen jaren tal van dierenartspraktijken op in Nederland, meldt Nieuwe Oogst. Over het effect van deze overnames op de prijzen zijn de meningen verdeeld.

Volgens Sectorspecialist Jeroen van den Hurk zijn verschillende factoren verantwoordelijk voor de prijzen. “Preventief beleid staat centraal. Dat stelt veehouders in staat om op andere manieren prijsafspraken te maken voor de totale dienstverlening, om die doelen te bereiken.”

Geen doordacht prijsbeleid

René van den Bos, die met zijn bedrijf dierenartsenpraktijken die zich willen professionaliseren adviseert, verwacht wel hogere prijzen voor de boeren en de consument. “Het wordt zeker niet goedkoper. Veel praktijken voeren geen goed doordacht prijsbeleid. Daarnaast is men snel geneigd niet alles door te berekenen naar de klant.”

Veel groeipotentie

“Op dit moment is 20 tot 25 procent van alle dierenartspraktijken aangesloten bij een keten,” vertelt healthcare banker Michael Eveleens. “De ketens zijn vooral geïnteresseerd in gezonde dierenklinieken met veel groeipotentie of klinieken die voor de keten een strategische ligging hebben.”

Lees het volledige artikel op de website van Nieuw Oogst.

Foto: Sabine Timman

Reacties