Nieuwe internationale springtour in België

Nieuwe internationale springtour in België

0 32

Op de terreinen van Stoeterij Zangersheide in Lanaken zal dit voorjaar de Z-Tour het levenslicht zien. In april zullen drie weken op rij op de drie all weather-pistes van de bekende stoeterij honderden paarden aan de start komen. Van 2 t/m 4 april wordt er geopend met rubrieken voor jonge paarden, een internationale tweesterrentour en een CSI voor amateurs. In het eerste weekend staat er daarnaast een CSI3* op het programma. De Z-tour vervolgt dan volgens de FEI kalender doordeweeks met internationale rubrieken voor jonge paarden en in de weekenden van 11 t/m 14 en 19 t/m 21 april met een CSI3* en CSI voor amateurs.

Deze meerdere weken durende springtour fungeert als voorbereiding op het outdoor-seizoen en heeft een opvallende overlap met een andere Belgische wedstrijdenserie in Lummen, nog geen veertig kilometer verwijderd van Lanaken.
Deze eveneens drie weken durende  Spring Tour op de graspistes van de familie Postelmans begint volgens de FEI kalender in de week van 11 t/m 14 april met een CSI1*, CSI3* en internationale rubrieken voor jonge paarden, een reeks die in de week van 17 t/m 21 april wordt herhaald, waarna twee weken later de CSIO4* op het programma staat.

Bron: Hoefslag

Reacties