Nieuwe eigenaar voor Gelderse hengst Casaron

Nieuwe eigenaar voor Gelderse hengst Casaron

0 641
Lendor Casaron
Lendor KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

De Gelderse hengst Casaron (v Ginus) is in het bezit gekomen van Mirjam Cramer. De eigenaresse van Stal Sans Souci heeft de twaalfjarige hengst eerder al onder het zadel gehad.

Casaron werd in 2017 bij het KWPN ingeschreven na een vijfdaags onderzoek.

Tweemaal aangeleverd

Fokker en eigenaar Gerrit van Sijpveld zei toen tegen Hoefslag dat hij nooit was opgehouden te geloven in de bruine hengst, nadat hij tweemaal vergeefs werd aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek. Als 3-jarige liep hij een blessure op, bij de tweede aanlevering had hij een trainingsachterstand. “We konden hem nogmaals aanbieden, maar dat hebben we niet meer gedaan.”

Mooi voor de fokkers

Casaron is Z-springen en Z2-dressuur. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan eventingwedstrijden en loopt hij regelmatig voor de koets. Volgens Van Sijpveld voegt hij echt wat toen aan de Gelderse fokkerij. “De goedkeuring bij het KWPN is mooi voor de fokkers die hun merrie eerder al lieten dekken en in Casaron bleven geloven.”

Cramer pakt met Caseron het rijden weer op en hij zal ook worden ingezet voor de fokkerij. De hengst komt beschikbaar via Holstud.

Bron: KWPN / Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties