Nieuwe datum voor KNHS Indoorkampioenschappen

Nieuwe datum voor KNHS Indoorkampioenschappen

KNHS Indoorkampioenschappen
Prijsuitreiking L2 cat AB 1. Finn van Casteren - Mr Moos, 2. Roos de Jong - Brenda, 3. Rosanne Copier - Rakt's Danny KNHS Indoorkampioenschappen 2020 © DigiShots

Meerdere selecties van de KNHS Indoorkampioenschappen 2021 komen in het gedrang door de Coronamaatregelen. Daarom besloot de organisatie om de komende KNHS Indoorkampioenschappen te verplaatsen naar een latere datum.

Alle kampioenschappen worden verreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Onder de huidige omstandigheden is het in bijna alle regio’s vrijwel onmogelijk om een passende planning te maken voor de selecties van de komende KNHS Indoorkampioenschappen. Door het ontbreken van wedstrijden missen ruiters en paarden wedstrijdritme en daarnaast is er nog geen concrete datum waarop wedstrijdsport weer mogelijk is.

Januari

Absoluut geen ideaal uitgangspunt om tot eerlijke selecties voor de KNHS Indoorkampioenschappen te komen. Daarom keek de KNHS met zijn Regiovoorzitters naar de mogelijkheid om de Indoorkampioenschappen te verschuiven. Daarbij heeft men de hoop dat de wedstrijdsport medio januari weer op gang komt.

“Zeker in de grotere regio’s zijn er meerdere voorselecties voorafgaand aan het Regiokampioenschap nodig om te komen tot een afvaardiging voor de KNHS Indoorkampioenschappen”, vertelt KNHS Directeur Theo Fledderus. Ook als we er vanuit gaan dat we half januari weer wedstrijden kunnen organiseren komen de kampioenschappen op de oude data gewoonweg te vroeg om eerlijke selecties te realiseren. Dat wil niemand en we zijn dan ook heel blij dat we deze oplossing hebben gevonden, die past in de agenda van het Nationaal Hippisch Centrum.”

Nieuwe data

Zie hieronder de nieuwe data voor de KNHS-Indoorkampioenschappen 2021:

Dressuur
Vrijdag 19 maart           B t/m L2 paarden
Zaterdag 20 maart        Pony’s

Vrijdag 26 maart           M1 en M2 paarden
Zaterdag 27 maart        Pony’s
Zondag 28 maart          Z1, Z2 en ZZL paarden

Springen
Vrijdag 2 april (Goede Vrijdag)   M t/m ZZ pony’s
Zaterdag 3 april                         L t/m ZZ paarden
Zondag 4 april (1e Paasdag)      B paarden
Maandag 5 april (2e Paasdag)   L en B pony’s

Selectiewedstrijden

De regio’s gaan aan de hand van bovenstaande data een nieuwe planning maken voor de selectiewedstrijden en de Regiokampioenschappen. Die data maken de regio’s bekend via zijn communicatiekanalen.

Daarnaast is dit bericht uiteraard allemaal onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom de coronacrisis en de mogelijkheden die er zijn om de wedstrijdsport goed op te starten.

 

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties