Nieuwe Jong KNHS Competitie voor Zuid-Hollandse dressuurcombi’s

Nieuwe Jong KNHS Competitie voor Zuid-Hollandse dressuurcombi’s

0 202
dressuur algemeen subtop

Jong KNHS Zuid-Holland start in het voorjaar van 2019 met een compleet nieuwe competitie: de ‘Jong KNHS Zuid-Holland Competitie’. De competitie bestaat uit vier outdoor selectiewedstrijden in de maanden april en mei en een finale tijdens de Jong KNHS Zuid-Holland Horse Experience op 7 juli in Heerjansdam. Tijdens de competitie kunnen de deelnemers verschillende leuke prijzen winnen.

‘Jeugd meer uitdaging geven’

Anton Reedt-Dortland, voorzitter van Jong KNHS Zuid-Holland, zegt: ‘Wij willen de jeugd in de klassen B t/m ZZ-licht dressuur, paarden en pony’s, meer uitdaging geven in het rijden van de wedstrijden.’

Ruiters die 25 jaar of jonger zijn en in de bovengenoemde klassen actief zijn in de wedstrijdsport kunnen zich via Jong KNHS aanmelden voor deelname aan de competitie. Ze moeten wel lid zijn van een vereniging in Zuid-Holland. Jong KNHS Zuid-Holland maakt de exacte wedstrijddata (voorjaar van 2019) en de startdatum van de inschrijving bekend via de Facebookpagina.

Belangen van de jeugd

Het Jong KNHS Zuid-Holland komt op voor de belangen van de jeugd binnen de paardensport in Zuid-Holland. Het bestuur wil samen beleid te formuleren, activiteiten organiseren, maar vooral ook door kennis op bepaalde gebieden bundelen en delen en zo de jonge leden met elkaar verbinden. Jong KNHS moet een voedingsbodem zijn voor alles wat er bij jonge ruiters in de regio Zuid-Holland leeft.

Bron: Persbericht

Foto: archief

 

Reacties