Nieuwe carrière voor Anky’s Nelson

Nieuwe carrière voor Anky’s Nelson

0 99

De doordeweekse subtopwedstrijd in Oirschot is een gewilde startgelegenheid voor subtoppers. Dat Jonna Schelstraete en Verdict (v. Ferro) zich de laatste tijd thuis voelen in de Inter I bewezen zij in Oirschot. Voor de vijfde keer op rij won Schelstraete de rubriek, nu met 67.76%. ‘Hij liep een goede proef met mooie pirouettes en een prima drafgedeelte’, aldus Schelstraete. Met ruim zes procent minder werd de Zandvoortse amazone Daniëlle Keur met Rivers Modor (v. Rafürstinels) tweede.

De zege in de Prix St.Georges was voor een opmerkelijk paar, namelijk naar de Taiwanese ruiter Kuo Li Yu, die de 18-jarige Nelson (Weltmeyer x Sultan) van Anky van Grunsven voor de eerste keer uitbracht en werd beloond met oranje. De ruiter wil graag naar de Asian Games in 2014 en traint regelmatig op het AEC in Erp. Met zijn eigen Temptation (v. Farrington) rijdt  Kuo Li Yu, die op 15-jarige leeftijd begon met paardrijden, in de lichte tour.

In de eerste groep ZZ/Z won Saskia Leuken met haar ZKH Zion (v. Numero Uno) beide proeven. Ook de Middelburgse Lucie Louws reed een paard met de naam Zion (v. Rubiquil) en reed hem in de tweede ZZ/Z-groep naar een dubbele overwinning. ‘ Weer winstpunten er bij, het ging ook goed voor mijn gevoel’, concludeerde Louws. (AvdH)

Bron: Hoefslag

Reacties