Nieuw: Borculo CDI Veulenveiling

Nieuw: Borculo CDI Veulenveiling

veulenveiling borculo

De organisatie van Veulenveiling Borculo introduceert de Borculo CDI Veulenveiling. Deze nieuwe veiling vindt voor het eerst plaats op zaterdag 6 juli tijdens het dressuurgala van Outdoor Gelderland. De Borculo CDI Veulenveiling is de tweede veiling die in 2019 werd gelanceerd door Veulenveiling Borculo. Het is daarmee de vierde veiling onder de paraplu van de organisatie.

40ste seizoen

Eind april werd afgetrapt met de eerste editie van de Borculo Online Veulenveiling. Op vrijdag 24 mei staat de tweede editie van de Borculo CSI Veulenveiling voor springveulens op het programma tijdens Jumping Schröder Tubbergen.

In navolging van deze succesvolle CSI veiling introduceert Veulenveiling Borculo nu dus de CDI veiling voor dressuurveulens op een internationaal topconcours. Het 40ste seizoen van de eerste veulenveiling in Nederland sluiten we af met de Borculo Elite Veulenveiling. Dit gebeurt al sinds 1979.

Op woensdag 28 augustus (springveulens) en donderdag 29 augustus (dressuurveulens) laten de paarden zich zien bij PSC Lichtenvoorde te Vragender.

Uniek en compleet

‘Met de Borculo CDI Veulenveiling bieden we als vooruitstrevende veilingorganisatie een uniek en compleet aantal veilingmogelijkheden aan, uitgesmeerd over het veulenseizoen,’ vertelt voorzitter Jan Markink.  Ik ben de organisatie van Outdoor Gelderland dankbaar. Op deze wijze kunnen we een passend platform voor een veiling van exclusieve dressuurveulens aanbieden.’

Dressuurgala

Niet voor niks heeft het dressuurgala van 6 juli het thema ‘Zo vader, zo zoon, zo moeder, zo dochter’ gekregen. Tijdens de derde editie van deze populaire dressuuravond wordt het publiek ook een bijzondere pas de deux voorgeschoteld. Waar bekende dressuurruiters met hun zoon of dochter in de ring verschijnen. Daarnaast bestaat het programma onder meer uit een clinic van Anky van Grunsven en Emmelie Scholtens en Marieke van der Putten presenteren enkele opvallende hengsten.

Daarnaast verschijnt Bart Veeze met de op onze veiling verkochte hengst Imposantos in de baan op het concoursterrein van Sportcentrum Papendal.

 

Bron: Persbericht

Reacties