Nieuw partnerschap FEI I onderzoek naar extreme wedstrijdomstandigheden

Nieuw partnerschap FEI I onderzoek naar extreme wedstrijdomstandigheden

Er vinden steeds meer wedstrijden plaats in regio’s waar hoge temperaturen en luchtvochtigheid de dagelijkse gang van zaken is. Daarom besloot de FEI om een partnerschap aan te gaan met Equestic, en samen met hen een onderzoek starten. Dit zal een grote rol gaan spelen in het begeleiden en adviseren van wedstrijdorganisaties over passende voorzieningen en ondersteuning bij deze uitdagende klimaten.

Tijdens de studie wordt onderzoek gedaan naar het effect van warm en vochtig weer op wedstrijdpaarden. De FEI gebruikt daarbij Equestic SaddleClip om de trainingsintensiteit, de gangen, het ritme en de symmetrie te bepalen en te analyseren.

Tokyo

De FEI verzamelde de benodigde data gedurende het Ready Steady Tokyo equestrian test event in augustus 2019. Daardoor is de studie het meest relevant voor de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio volgend jaar.

Advies

Naast dat de FEI op basis van de resultaten en beter passend advies over de benodigde voorzieningen en ondersteuning kan geven aan wedstrijdorganisaties, gaan ze het ook gebruiken voor adviezen aan atleten en nationale federaties. Deze adviezen bieden informatie over de voorbereiding van hun paarden en ruiters in aanloop naar, tijdens en na dergelijke wedstrijden.

Equestic

De Equestic SaddleClip is een sensor die ruiters helpt bij het vinden van het optimale trainingsregime. Daarnaast geeft waarschuwingssignalen voor mogelijk letsel of overbelasting. De SaddleClip is vanaf augustus 2017 beschikbaar voor zowel amateurs als ruiters op het hoogste niveau.

 

Bron: Persbericht

Reacties