Nieuw paardensportevenement: Dutch Open Eventing Masters

Nieuw paardensportevenement: Dutch Open Eventing Masters

Dutch Open Eventing Masters
Oliver Townend en Cooley SRS in Boekelo (2016). Foto: DigiShots

Van 8 tot en met 11 augustus vindt de eerste editie van Dutch Open Eventing Masters plaats op het terrein van Equestrian Centre de Peelbergen. Eventingruiters van over de hele wereld nemen deel aan deze 4-sterren wedstrijd.

De nieuwe wedstrijd heeft zijn 4-sterren status te danken aan de moeilijkheidsgraad van de verschillende onderdelen en de faciliteiten van de locatie.

Global Eventing Tour

Dutch Open Eventing Masters werkt samen met Renswoude Horse Trials, een 4-sterren eventingwedstrijd dat meestal begin juni plaatsvindt. Samen met Dutch Open Eventing Masters zijn zij nu onderdeel van de Global Eventing Tour. Dat betekent dat de drie deelnemers met de hoogste plaatsingspunten voor deze twee wedstrijden kans maken op een extra geldprijs.

In de toekomst worden er mogelijk nog meer nationale en internationale eventingwedstrijden aan de Global Eventing Tour toegevoegd.

Activiteiten

Naast de wedstrijdonderdelen is er voor jong en oud nog meer te zien en te beleven tijdens Dutch Open Eventing Masters. Er is onder andere een strodorp, waar (hippische) bedrijven hun producten aanbieden. Hier kunnen bezoekers ook genieten van diverse smaakvolle cateraars. Daarnaast vinden er op het terrein demonstraties plaats van meerdere paardensportdisciplines en zijn er activiteiten voor de jongere generatie.

Het volledige activiteiten- en entertainment programma is binnenkort te vinden via de website en social media kanalen van Dutch Open Eventing Masters

Kaarten zijn te koop via: www.dutchopeneventing.com

 

Bron: Persbericht

Foto: OdD Fotografie

Reacties